Patrik Laine nousi ensi kertaa urallaan NHL:n pistepörssin kärkeen – ei paukutellut henkseleitä haastattelussa

Tehot 2+2 tehnyt Patrik Laine jakoi kiitosta ketjukavereilleen.

Patrik Laine on aloittanut kauden hurjalla tavalla.

11.10.2019 7:48

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on tällä hetkellä tulikuuma. Laine on mättänyt kahdessa edellisessä ottelussa nyt yhteensä 7 tehopistettä ja johtaa viiden ottelun saldollaan 3+7=10 koko NHL:n pistepörssiä yhdessä Connor McDavidin kanssa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Laine, 21, on pistepörssin kärkipaikalla.

Suomalaistähdelle kerrottiin pörssijohdosta heti Minnesota-ottelun jälkeen, mutta hän ei lähtenyt paukuttelemaan henkseleitään.

– En olisi siellä ilman joukkue- ja ketjukavereitani. He ovat tehneet loistavaa työtä ja antaneet minulle mahdollisuuksia, Laine sanoi.

Laine nostettiin vasta hiljattain Jetsin ykkösketjuun. Hän on pelannut Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin rinnalla nyt kaksi kokonaista ottelua, ja jälki on ollut tyrmäävää.

Laine on osoittanut olevansa nyt huomattavasti aiempaa monipuolisempi pelaaja, joka tekee lujasti töitä myös kiekottomana. Minnesotaa vastaan Laine oli kahdeksalla taklauksellaan koko ottelun ahkerin taklaaja.

– Tavoitteeni tähän kauteen oli työskennellä joka päivä niin lujaa kuin pystyn. Olen pystynyt tekemään niin ensimmäisissä viidessä pelissä.

– En kuitenkaan vielä pelaa sillä tasolla, jolla pystyn. Minun täytyy jatkaa työntekoa, Laine sanoi.

Jets pelaa seuraavaksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vierasottelun Chicagoa vastaan. Sen jälkeen ohjelmassa on kuusi peräkkäistä kotipeliä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?