NHL

Patrik Laine hirmuisessa vireessä! Takoi hurjat tehot ja nousi NHL:n pistepörssin kärkeen

Julkaistu:

NHL
Tulikuuma Patrik Laine teki kaksi maalia ja syötti toiset kaksi. Kauden alku on ollut hänen uransa ylivoimaisesti paras.
Edellisottelussa kolme syöttöpistettä kerännyt Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli hirmuvireessä kotiottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Ottelun parhaana palkittu suomalaistähti keräsi peräti tehot 2+2, kun Jets voitti ottelun maalein 5–2.

Ilmiömäisen ottelun pelannut Laine sai ensin syöttöpisteen Blake Wheelerin 1–1-tasoitukseen toisen erän alussa. Hetkeä myöhemmin suomalainen tulitti Jetsin 2–1-johtoon komealla, suoraan syötöstä lähteneellä laukauksella.Illan kolmannen pisteensä hirmuvireinen tamperelainen sai kolmannen erän puolivälissä. Hän harhautti ensin Wildin puolustajan ja namutteli kiekon sen jälkeen vierelleen Kyle Connorin, joka pääsi tinttaamaan sen sisään.

Illan toisen maalinsa Laine laukoi tyhjään maaliin ottelun lopussa.

Kiekottomana hurjasti töitä läpi ottelun tehnyt Laine oli myös ottelun ylivoimaisesti ahkerin taklaaja kahdeksalla niitillään.
Kyseessä oli Laineen NHL-uran kolmas vähintään neljän tehopisteen ottelu. Hänen yhden ottelun ennätyksensä on viime marraskuun 5+0. Toinen aiempi neljän pisteen ottelu nähtiin marraskuussa 2016.

Laineella on nyt kuluvan kauden viiden ottelun jälkeen kasassa 3+7=10 tehopistettä. Sillä hän jakaa NHL:n pistepörssin kärkipaikan täsmälleen samoilla tehoilla Edmontonin Connor McDavidin kanssa.

McDavid on pelannut yhden ottelun Lainetta vähemmän, ja muutenkin joukkueiden pelimäärissä on vielä suurta hajontaa.

Laine on tehnyt pisteitä kaikissa viidessä ottelussa. Kyseessä on neljättä kauttaan pelaavan hyökkääjän uran ylivoimaisesti paras kauden aloitus NHL:ssä. Aiemmin Laine oli yltänyt parhaimmillaan viiden ensimmäisen ottelun aikana yhteensä viiteen pisteeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt