NHL

NHL-joukkueet vaihtoivat kesällä ongelmapelaajiaan, nyt toinen johtaa maalipörssiä – Edmontonissa hymy korvissa

Julkaistu:

NHL
James Neal teki neljä maalia New York Islandersin verkkoon. Hän on kolmen ottelun jälkeen yhden osuman päässä viime kauden maalimäärästään.
Albertan provinssin joukkueet Edmonton Oilers ja Calgary Flames tekivät kesällä vaihtokaupan, joka poiki lähinnä humoristisia reaktioita.

Joukkueet vaihtoivat vuoteen 2023 kiinnitetyt kalliit ja surkeasti viime kaudella esiintyneet kokeneet hyökkääjät päikseen. Milan Lucic siirtyi Calgaryyn ja James Neal Edmontoniin.

Nealilla tosin huippuvuodet olivat huomattavasti lähempänä historiassa kuin Lucicilla.

Lucic teki viime kaudella vaivaiset kuusi maalia, Neal seitsemän.

Kuluvan alkukauden perusteella ei tarvitse pohtia, kumpi seura voitti kaupassa.

Neal osui kauden toisessa ottelussa pari päivää sitten kahdesti, ja tiistain kierroksella tärähti entistä kovempaa. 32-vuotias kanadalainen takoi 5–2-vierasvoitossa Islandersia vastaan peräti neljä maalia.

Kyseessä oli Nealin uran ensimmäinen neljän maalin ilta ja uran kahdeksas hattutemppu.

– Olen tehnyt maaleja koko urani. Otan paineita maalinteosta ja haluan sitä painetta. Viime kausi oli vaikea. Halusin mahdollisuuden todistaa osaamiseni. Tulin Oilersiin ja sain ympärilleni ihmisiä, jotka uskovat minuun ja siihen, että pystyn pelaamaan hyvän kauden ja auttamaan joukkueen pudotuspeleihin, Neal sanoi neljän maalin jälkeen Sportsnetin haastattelussa.

– Tuntuu hyvältä, kun on itseluottamusta.

Lucic on puolestaan pelannut Calgaryn paidassa nyt kolme ottelua. Pistesaldo näyttää pyöreää nollaa. Hän on kuitenkin ehtinyt jo tapella kahdesti ja lentänyt kerran ulos ottelusta.


Neal johtaa kuudella maalillaan NHL:n maalipörssiä ennen viisi maalia tehneitä Detroitin Anthony Manthaa ja Toronton Auston Matthewsia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt