NHL

Syöttökone Patrik Laine mätti ennätykselliset tehot! Ville Heinolalle uran ensimmäinen NHL-maali

Julkaistu:

NHL
Patrik Laine teki NHL-uransa yhden ottelun syöttöennätyksen.
Winnipeg Jetsin Patrik Laine nakutti vierasottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan tehot 0+3. Kyseessä on 21-vuotiaan tähtipelaajan uusi syöttöennätys.

Laine ei ollut koskaan aiemmin saanut yhdessä NHL-ottelussa yli kahta syöttöpistettä.

Jets voitti ottelun lopulta 4–1.

Ykkösketjuun nostetun tamperelaisen peli luisti erinomaisesti uusien ketjukaverien Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin rinnalla, ja joukkueen maaleista kolme syntyi ketjun ollessa jäällä. Scheifele keräsi Laineen tavoin kolme syöttöpistettä.

Laine syötti erän lopussa jo neljännenkin maalin, mutta Scheifelen tekemä osuma hylättiin lopulta videotarkistuksen jälkeen sitä edeltäneen hiuksenhienon paitsion takia.

Ottelun kooste:


Suomalaiset olivat kamppailussa vahvasti esillä, sillä Jetsin avausmaalin vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen laukoi Ville Heinola, jolle osuma oli NHL-uran ensimmäinen.

Loistavasti NHL:ään sopeutunut Heinola kirjautti ottelussa myös komean plus–miinus-lukeman +3.

Heinola, 18, on nyt tehnyt NHL-uransa neljässä ensimmäisessä ottelussa tehot 1+2.

Heinolan 1. NHL-maali:


Laineen pistesaldo on puolestaan 1+5=6. Hän on tehnyt pisteitä kaikissa neljässä ottelussa. Pisteputki on Laineen pisin sitten viime joulukuun. Hän jakaa Jetsin sisäinen pistepörssin kärkipaikan Scheifelen kanssa täsmälleen samoilla tehoilla.

Koko viime kauden aikana Laine saalisti vain 20 syöttöä, eikä hän ole rikkonut kertaakaan urallaan 30 syötön rajapyykkiä yhden kauden aikana.
Pahoista puolustajaongelmista kärsinyt Jets joutui Pittsburgh-otteluun ilman loukkaantunutta Josh Morriseytä ja henkilökohtaisen syyn takia sivussa ollutta Dmitri Kulikovia. Joukkueen puolustuskuusikossa Heinola, Sami Niku, Neal Pionk, Anthony Bitetto, Tucker Poolman, Carl Dahlström ei näin ollen ollut mukana yhtäkään pelaajaa Jetsin viime kauden viimeisestä ottelusta.

Harvinaisen nimetön puolustus ei kuitenkaan joukkuetta pahemmin haitannut – päinvastoin. Heinolan lisäksi alakerrasta maalinteossa onnistuivat myös Pionk ja Poolman.

Ennen tätä Jets ei ollut voittanut nykyisen, vuonna 2011 alkaneen seurahistoriansa aikana Pittsburghia kertaakaan vieraskaukalossa. Sen edeltäjä Atlanta Thrashers mukaan lukien joukkue hävisi joulukuun 2006 vierasvoiton jälkeen Pittsburghissa 18 kertaa peräkkäin.

Jetsillä on kuluvan kauden neljän ottelun jälkeen kasassa nyt kaksi voittoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt