Patrik Laineen pelireissut mullistuivat NHL:ssä - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineen pelireissut mullistuivat NHL:ssä – jätti heti uuden etunsa käyttämättä: ”Näytän pojalle, miten hommat toimivat”

Patrik Laine aloitti neljännen kautensa NHL:ssä.

Patrik Laine aloitti neljännen kautensa NHL:ssä.

Julkaistu: 8.10. 8:11

Patrik Laine pani pleikkarin sivuun ja työhanskat käteen.

Alkaneen NHL-kauden seuratuimpia suomalaispelaajia on jälleen kerran Patrik Laine. Winnipeg Jetsin 21-vuotiaaseen hyökkääjään kohdistuu nyt jopa vielä aiempaa enemmän huomiota ja painetta viime kauden vaisujen esitysten jälkeen.

Laine hyppäsi kauden kynnyksellä suoraan liikkuvaan junaan, sillä pitkäksi venyneet sopimusneuvottelut pitivät tamperelaisen poissa Jetsin harjoitusleiriltä.

Kauden ensimmäiset pelit ovat kuitenkin olleet Laineelle positiivinen yllätys.

– Ei ollut hirveän suuria odotuksia näihin ensimmäisiin peleihin viiden kuukauden tauon jälkeen, mutta yllättävän hyvältä on tuntunut. Kausi alkoi heti peräkkäisten päivien peleillä jo molemmissa tuli peliaikaa 20 minuuttia, niin ei kyllä tuntunut missään. Hyvältä on tuntunut ja pelikin kulkenut ihan hyvin.

Jetsin kausi alkoi heti neljän ottelun vieraskiertueella, josta kolme ensimmäistä peliä olivat kaikki New Yorkin alueella. Kotiavaus on edessä vasta torstaina.

Laineen vieraspelireissuissa on tapahtunut täksi kaudeksi parikin merkittävää muutosta. NHL:n työehtosopimuksen mukaan tulokassopimuksella pelaavat joutuvat jakamaan hotellihuoneensa. Laineen tulokassopimus loppui viime kauteen, joten jatkossa hän saa nauttia omasta rauhasta pelireissuilla.

Intohimoisena videopelaajana tunnettu kiekkoilija kertoi taannoin pelaavansa pleikkaria välillä jopa 12 tuntia päivässä. Se kulki mukana myös vieraspelireissuilla, joilla täytyi välillä lähteä jopa televisiokaupoille, jos hotellin tarjonta ei miellyttänyt.

Nyt Laine kuitenkin kertoo jättäneensä konsolin kotiin.

– Enää tänä vuonna ei ole pleikkari mukana vierasreissuilla. Koetetaan keksiä jotakin muuta tekemistä.

– Katsellaan sitten vaikka joitakin lätkäpelejä tai keksitään muuta. SM-liigaa ja KHL:ää tulee päivät pitkät ja iltaisin änäriä. Kyllähän siinäkin jo ajan saa kulumaan.

Patrik Laine koettaa nyt tulla toimeen vierasreissuilla ilman pelikonsolia.

Patrik Laine koettaa nyt tulla toimeen vierasreissuilla ilman pelikonsolia.

Itse asiassa Laine ei vielä ensimmäisellä vieraskiertueella hyödyntänyt hotellietuaan. Hän lyöttäytyi joukkueen tulokkaan Ville Heinolan, 18, huonekaveriksi.

– Ajattelin olla mukava kaveri ainakin tällä ensimmäisellä reissulla. Otin Villen tuohon ja näytän vähän pojalle, miten hommat toimivat reissun päällä.

– On ollut huikea seurata kaverin ennakkoluulottomia otteita ensimmäisissä peleissä. Täytyy sanoa, että siinä on pelimies isolla peellä, Laine sanoo.

Monipuolisempi pelaaja

Laine avasi kauden maalihanansa lopulta kolmannessa ottelussa. Kahdessa ensimmäisessä pistesarake karttui syöttöpisteillä molemmissa.

Laineen pelaaminen on näyttänyt aiempaa monipuolisemmalta. Luistin on liikkunut rivakasti, ja Laine on tehnyt selvästi aiempaa enemmän duunarihommia kiekottomana.

– Kyllähän tuossa ehti sen viisi kuukautta treenata, niin kyllä jalan pitäisikin liikkua. Menin tänä vuonna poikkeuksellisesti jo heinäkuussa jäälle. Se oli ainoa asia, jota muutin harjoittelussa. On tuntunut toimivan.

– Olen pyrkinyt nyt keskittymään entistä enemmän kamppailuihin ja riistopelaamiseen. Olen päässyt hyvin paineistamaan vastustajaa. Koetan tehdä vastustajan pakeille tukalia paikkoja ja saamaan sieltä irtokiekkoja ja luomaan paikkoja myös kavereille. Vaikka maaleja ei ensimmäisissä peleissä tullutkaan, olen pelannut mielestäni tosi hyvin.

Yksiulotteisesta maalintekijästä on kehittynyt selvästi monipuolisempi hyökkääjä. Totuttelemista kuitenkin vielä riittää, sillä rajuja menetyksiä puolustuspäässä viime kauden jälkeen kokenut joukkue muutti täksi kaudeksi pelitapaa.

– Pelaamme nyt keskialuetta erityyppisesti kuin viime kaudella, ja puolustuspäässä otamme entistä enemmän keskustaa pois. Siihen tottumiseen menee hetki, kun aiempina kausina on ollut erilainen tapa enkä ollut nyt harjoituspeleissä mukana, Laine kertoo.