NHL

Kasperi Kapasen käsittämätön hölmöily kävi kalliiksi – fanit raivon vallassa

Julkaistu:

NHL
Kapanen heitti mailansa täysin väärässä paikassa.
Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen oli todennäköisesti yön NHL-kierroksen puhutuin suomalainen. Ei kuitenkaan kovin mairittelevassa mielessä.

Kapanen nousi tahtomattaan isoon rooliin Toronton ja Montrealin välisessä hegemoniakamppailussa.

Suomalaishyökkääjä blokkasi mailallaan Jeff Petryn laukauksen seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän loppua Toronton pelatessa alivoimalla. Maila katkesi osumasta, ja kiekko kimposi takaisin Petrylle.

Sen jälkeen Kapanen viskasi turhautuneena käteensä jääneen puolikkaan kohti siniviivassa kiekon kanssa seisseen Petryn jalkoja, ja tuomari osoitti heti rangaistuslaukausta.

Tilanteen voit katsoa tästä linkistä (Twitter).

Jos pelaaja heittää puolustusalueella mailansa kohti kiekkoa tai sitä kuljettavaa vastustajaa, tilanteesta seuraa automaattisesti rangaistuslaukaus.

Petry tasoitti Kapasen täysin turhasta mailanheitosta saamallaan rankkarilla pelin 4–4:ään ajassa 53.02.
Kolmannen erän alussa vielä 1–4-tappioasemassa ollut Montreal yltyi hurmioon ja meni hetkeä myöhemmin 5–4-johtoon. Toronto kampesi kuitenkin vielä minuutilla tasoihin.

Vierasjoukkue Montreal voitti ottelun kuitenkin lopulta rangaistuslaukauskilpailussa.

Kiekkohullun Toronton fanit sysäsivät kirvelevän tappion välittömästi Kapasen niskaan. Pelkästään sosiaalisessa mediassa fanit olivat suorastaan raivon vallassa ja suomalaishyökkääjä sai heti osakseen valtavat määrät törkyviestejä ja solvauksia.

– Olin hieman väsynyt, turhautunut ja hajotin mailani, mikä ei auttanut alivoimaamme. Se oli minun virheeni, Kapanen kommentoi kohutilannetta ottelun jälkeen.

Toronton kokenut päävalmentaja Mike Babcock kertoi tapauksen olleen ainutlaatuinen hänen urallaan.

– En ole koskaan nähnyt keltään tuollaista. Olen varma, että hänestä tuntuu pahalta ja haluaisi saada sen tekemättömäksi. Ei sitä kuitenkaan saa. Meidän täytyy kaikkien ottaa opiksemme siitä. Oppitunnit ovat tärkeitä läpi vuoden ja nyt saimme yhden, Babcock sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt