NHL

Ville Heinola teki historiaa ensimmäisessä NHL-ottelussaan, Kakko jäi ilman tehoja – Laineen pistetili auki maalijuhlassa

Julkaistu: , Päivitetty:

NHL
Sensaatiopuolustaja Ville Heinola avasi pistetilinsä heti uransa ensimmäisessä ottelussa. Myös Patrik Laine sai syöttöpisteen.
Madison Square Gardenissa pelattiin torstain ja perjantain välisenä yönä suomalaisittain odotettu New York Rangersin ja Winnipeg Jetsin välinen ottelu. Kamppailu päättyi lopulta kotijoukkue Rangersin 6–4-voittoon.

18-vuotiaat suomalaistulokkaat Rangersin Kaapo Kakko ja Jetsin Ville Heinola pelasivat New Yorkin illassa uransa ensimmäisen NHL-ottelun.

Sensaatiomaisesti Jetsin miehistöön tiensä raivannut Heinola avasi pistetilinsä heti debyytissään.

18-vuotias honkajokelainen sai syöttöpisteen toisen erän alussa vieraiden 2–2-tasoitukseen. Heinola avasi pelin napakalla syötöllä keskialueelle, ja Nikolaj Ehlers jatkoi lopulta Blake Wheelerin maalintekoon.
Samalla Heinolasta tuli ensimmäinen vuonna 2001 syntynyt pistemies NHL:ssä. Hän oli myös vasta historian kolmas 18-vuotiaana NHL:ssä pelannut suomalaispuolustaja Aki-Petteri Bergin (1995–96) ja Rasmus Ristolaisen (2013–14) jälkeen.

Heinolan NHL-debyytti oli kaikin puolin onnistunut. Hän sai jääaikaa reilut 18 minuuttia, ja otteiden perusteella olisi voinut kuvitella kyseessä olleen jo kokenut NHL-puolustaja.


Myös Jetsin Patrik Laine avasi pistetilinsä heti kauden avauspelissä. Laine sai syöttöpisteen ylivoimalla syntyneeseen Jetsin 4–3-maaliin kolmannen erän alussa. Hänellä oli parikin tilaisuutta pyssyttää myös kauden avausmaalinsa, mutta pelätty torpedo ei vielä löytänyt tietään kohteeseen.

Kesän kakkosvaraus Kakon pistetili ei sen sijaan vielä avautunut ensi-illassa. Kakko pelasi Rangersin kakkosketjussa Ryan Stromen ja Chris Kreiderin rinnalla sekä kakkosylivoimassa. Hän sai peliaikaa lopulta vajaat 16 minuuttia.

Kakko erottui pelin edetessä yhä paremmin edukseen ja loi hyökkäyspäässä parikin vaarallista tilannetta.

Rangersin voiton ratkaisi Brett Howden, joka teki voittomaaliksi jääneen 5–4-maalin ajassa 55.51. Viimeinen niitti syntyi tyhjiin.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Rangersin ykkössentteri Mika Zibanejad (1+2), täksi kaudeksi juuri Jetsistä Rangersiin siirtynyt puolustaja Jacob Trouba (1+2) sekä vieraiden Ehlers (0+3).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt