Mikko Rantaselle yli 50 miljoonan jättisopimus NHL:ään!

Rantanen teki Colorado Avalanchen kanssa kuuden vuoden ja yhteensä 55,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

Mikko Rantanen teki kuusivuotisen jatkosopimuksen.

29.9.2019 1:30

Mikko Rantanen ja Colorado Avalanche pääsivät vihdoin sopuun jatkosopimuksesta Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Rantanen allekirjoitti kuuden vuoden ja yhteensä 55,5 miljoonan dollarin eli 50,7 miljoonan euron sopimuksen. Se takaa hyökkääjälle 9,25 miljoonan dollarin keskimääräisen vuosipalkan.

Rantasen, 22, jatkosopimus on etupainoitteinen. Hän tienaa kahden ensimmäisen vuoden ajan 12 miljoonaa dollaria kaudessa. Sillä hän nousee jakamaan suomalaispelaajien tulokärkeä niin ikään alkavasta kaudesta 12 miljoonaa dollaria saavan Sebastian Ahon rinnalle.

Keskimääräiseltä vuosipalkaltaan (9,25 milj.) Rantasen sopimus on suomalaispelaajista suurin.

Nyt tehdyn sopimuksen päätyttyä Rantanen on 28-vuotiaana rajoittamaton vapaa agentti ja saa vapaasti tehdä sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

Toinen suomalaistähti Patrik Laine pääsi perjantaina yhteisymmärykseen Winnipeg Jetsin kanssa. Laine, 21, sorvasi kaksivuotisen ja yhteensä 13,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

Hetki Rantasen sopimuksen jälkeen Winnipeg kiinnitti toisen nuoren tähtensä Kyle Connorin 7-vuotisella ja yhteensä 50 miljoonan dollarin jatkosopimuksella.

Näin ollen siirtoa Dallasista pois pyytänyttä Julius Honkaa lukuun ottamatta kaikki rajoitetut vapaat agentit ovat tehneet nyt jatkosopimuksen. Honka istui katsomossa jo ison osan viime kaudesta.

NHL-kausi alkaa ensi viikolla keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?