Patrik Laineen agentti kertoi raastavista sopimusneuvotteluista – ”Lopetimme taistelun siitä”

Patrik Laine solmi perjantaina kaksivuotisen jatkosopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa.

Patrik Laine jatkaa Winnipegissä.

28.9.2019 2:10

Patrik Laineen kahden vuoden sopimus takaa hänelle yhteensä 13,5 miljoonan dollarin tulot. Palkasta kuusi miljoonaa maksetaan nyt alkavasta kaudesta ja 7,5 sopimuksen jälkimmäisestä kaudesta.

Suomalaistykin neuvottelut venyivät poikkeuksellisen pitkiksi, ja ratkaisu oli lopulta odotettu lyhyt siltasopimus.

– Ymmärsin, ettemme saa sellaista pitkää sopimusta, johon olisimme tyytyväisiä, joten lopetimme taistelun siitä, Laineen agentti Mike Liut kommentoi Winnipeg Sunille.

Winnipegistä kantautuneiden tietojen mukaan Jetsin ja Laineen leirin näkemykset tulevasta sopimuksesta olivat vielä hiljattain kaukana toisistaan.

– Sekä meillä että heillä oli hieman valitettavaa viime vuodesta. Etsimme ratkaisuja ja yritimme päästä samalle sivulle. Sopimus, johon pääsimme oli vahva askel siihen suuntaan.

Viime ajat Tapparan ja sveitsiläisseura Bernin mukana harjoitellut Laine joutuu hyppäämään ensi viikolla alkavaan NHL-kauteen lähes kylmiltään olemattomalla pelituntumalla. Edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo yli viisi kuukautta. Agentti ei kuitenkaan ole siitä huolissaan.

– Totta kai hänellä on hieman kirimistä, mutta he viettivät juuri muutaman viikon omalla harjoitusleirillään. Hän on ollut jäällä tai kuntosalilla noin viisi tuntia joka päivä. Hän on nuori kaveri ja pääsee nopeasti taas kärryille, Liut sanoi.

GM: ”Ei ole kovin vaikea ymmärtää”

Jetsin GM Kevin Cheveldayoffin mukaan Laineesta ei ole nähty vielä kaikkia puolia.

– Olemme vasta alkaneet raaputtaa pintaa siitä, mitä hän oikeastaan tuo pöytään, Chevaldayoff kommentoi medialle.

– Olemme tekemisissä huippuluokan pelaajan kanssa. Jos katsotte hänen tilastojaan ja mitä hän on saanut aikaan 18–20-vuotiaana, ei ole kovin monta pelaajaa, jotka ovat pystyneet samaan. Se on tilanteen ainutlaatuisuus.

Cheveldayoffilta kysyttiin, miksi Laineen kanssa tehtiin lopulta vain kaksivuotinen sopimus.

– Kun katsotte palkkakattotilannettamme, en usko, että sitä on kovin vaikea ymmärtää. Meillä oli vain rajattu määrä dollareita käytössämme ja kaksi poikkeuksellista pelaajaa sopimuspöydän ääressä. Matematiikka pitää huolen itsestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?