Patrik Laineen sanoista nousi kohu – joukkuekaveri sai sitten yhteydenoton NHL:n suomalaistähdeltä, Bryan Little kertoo keskustelun sisällöstä - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineen sanoista nousi kohu – joukkuekaveri sai sitten yhteydenoton NHL:n suomalaistähdeltä, Bryan Little kertoo keskustelun sisällöstä

Patrik Laine kuvattuna kesällä Helsingissä.

Patrik Laine kuvattuna kesällä Helsingissä.

Julkaistu: 19.9.2019 22:23

Bryan Little vakuuttaa, ettei hän pahastunut Patrik Laineen sanoista.

Yksi NHL:n alkusyksyn puhutuimpia pelaajia on ollut Patrik Laine, joka on ilman sopimusta. Winnipeg Jetsissä kolme kautta pelannut Laine on rajoitettu vapaa agentti, ja hänen sopimusneuvottelunsa seuran kanssa ovat edenneet ilmeisen hitaasti.

Iltalehti julkaisi äskettäin haastattelun, jossa Laine tuskaili tilannettaan:

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine totesi.

– On kärkiketjut ja sitten on ollut meidän ketju. Pelaan kenen kanssa määrätään.

Sanat levisivät Pohjois-Amerikkaan aiheuttaen pienimuotoista kohua. Laineen keskushyökkääjänä pelannut Bryan Little kertoo nyt, että Laine otti häneen yhteyttä 2–3 päivää sitten.

– Hän lähetti viestin ja pyysi minua soittamaan. Soitin ja juttelimme pari minuuttia. Hän sanoi ”sori” ja pahoitteli tapaa, jolla hänen sanojaan tulkittiin. Tajusin sen tavallaan jo ennen kuin juttelimme. Tunnen Pattyn tarpeeksi hyvin tietääkseni, että hän ei alkaisi tarkoituksellisesti puhumaan negatiivisia asioita, ei etenkään joukkuekavereistaan, Little sanoi NHL.comiin kirjoittavan Tim Campbellin mukaan.

Viime kaudella 82 runkosarjaottelussa 41 (15+26) pistettä tehtaillut Little, 31, kertoo sanoneensa Laineelle, ettei hänen tarvitse pyytää anteeksi – Little tajuaa kyllä.

– Joskus näitä asioita ymmärretään väärin, Little sanoi.

Kanukki kommentoi tienneensä suoraan, että Laine haluaa pelata joukkueen parhaiden pelaajien kanssa.

– Ja kyllä, Scheifs (Mark Scheifele) ja Wheels (Blake Wheeler) ovat parhaat pelaajamme. Haluaisin itsekin pelata heidän kanssaan. Luulen, että kaikki haluavat. Kun on nuori, sitä haluaa tehdä enemmän maaleja ja saada enemmän pisteitä. Saada enemmän jääaikaa ja niin edelleen. Nähdäkseni hän puhui vain siitä ja haluaa olla yksi johtavista pelaajistamme.

Laine on tehnyt kolmen kauden aikana Jetsille 110+74=184 pistettä 237 runkosarjapelissä ja 8+8=16 pistettä 23 pudotuspelikamppailussa. Maaleja hän on tehnyt kausittain 36, 44 ja 30.

Tuoreimmat osastosta