NHL

Onko NHL-pomo Jarmo Kekäläinen Mikko Rantasen ja Patrik Laineen perässä siirtomarkkinoilla? Näin hän kommentoi

Julkaistu:

NHL
Columbus Blue Jacketsin palkkakatossa riittää tilaa.
Alkuviikolla Pohjois-Amerikasta kantautui villejä huhuja, joiden mukaan Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen olisi valmis tekemään kovia peliliikkeitä pelaajamarkkinoilla vahvistaakseen joukkuettaan.

Kauden alkuun on aikaa enää pari viikkoa, mutta tällä hetkellä poikkeuksellisen moni nuori tähtipelaaja on ilman NHL-sopimusta tulokassopimuksen jälkeen.

Nimekkäästä kaartista löytyy myös Patrik Laine, 21, ja Mikko Rantanen, 22, jotka molemmat ovat rajoitettuja vapaita agentteja.
Rajoitetut vapaat agentit (RFA) ovat pelaajia, joilla ei ole sopimusta, mutta he eivät voi NHL:n sääntöjen takia siirtyä vapaasti toiseen seuraan. Seura, jonka riveissä pelaaja on aiemmin pelannut, omistaa yhä pelaajan oikeudet.


Muilla NHL-seuroilla on mahdollisuus tarjota RFA-pelaajille niin sanottua offer sheetiä, johon pelaajan oikeudet omistavalla seuralla on mahdollisuus vastata.

The Athletic spekuloi aiemmin, että Blue Jacketsissa on käyty useaan otteeseen keskusteluja mahdollisista offer sheet -tarjouksista. Blue Jacketsilla on tällä hetkellä palkkakaton alla tilaa yli 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kekäläinen ei halua kommentoida offer sheet -huhuja sen tarkemmin. Kun puhe kääntyy joukkueen rakentamiseen ja siihen liittyviin kommervenkkeihin, Kekäläiseltä löytyy tähän vakiovastaus.

– Kyllä me aina yritämme miettiä kaikkia keinoja, miten voimme parantaa joukkuettamme, Kekäläinen sanoi Ilta-Sanomille.

– Emme sulje mitään keinoja pois, mikä tarkoittaa sitä, että jos meillä on mahdollisuus tehdä offer sheet ja olisimme sitä mieltä, että se toimii, siinä tapauksessa käyttäisimme sitä asetta.


Blue Jacketsista lähti viime kauden jälkeen useita kärkipään pelaajia.

Seurasta lähti kesällä vapaille markkinoille ykköshyökkääjä Artemi Panarin ja ykkösvahti Sergei Bobrovski. Lisäksi maisemaa vaihtoivat siirtorajalla tulleet Matt Duchene ja Ryan Dzingel.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt