NHL

Aleksander Barkov, Sami Niku ja Tony Sund herkuttelivat tehoilla yön otteluissa – 10 kuukauden tauolta palannut Erik Haula säikäytti

Julkaistu:

NHL
NHL:n harjoitusottelut jatkuivat.
Joukkueet valmistautuvat kiivaasti kahden viikon kuluttua käynnistyvään NHL-kauteen.

Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä oli ohjelmassa kahdeksan harjoitusottelua.

Suomalaisista näkyvimmin olivat esillä Floridan Aleksander Barkov, San Josen Tony Sund ja Winnipegin Sami Niku, jotka keräsivät kukin kaksi syöttöpistettä.

Niku saalisti molemmat pisteensä jo ennen kuin pelikello oli ehtinyt kahteen minuuttiin. Jets löi lopulta Minnesotan lukemin 4–1. Winnipeg pelasi ottelun liki ykkösmiehistöllään. Alkavalla kaudella joukkueen heikentyneessä alakerrassa enemmän vastuuta saava Niku keräsi puolustajista toiseksi eniten jääaikaa (20.59) ja oli jäällä myös ylivoimalla.

Barkovin Florida kärsi puolestaan 3–4-tappion Montrealille. Jesperi Kotkaniemi avasi ottelussa Barkovin tavoin kautensa, mutta ei onnistunut tekemään tehopisteitä.

Suomalaistähdistä ensimmäiset harjoituspelinsä pelasivat myös Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, jotka jäivät ilman tehopisteitä joukkueensa 2–0-voitossa Tampa Baysta. Carolinan puolustus on ollut rautaa, sillä edellisyönä se voitti niin ikään Tampa Bayn lukemin 3–0. Tuolloin kaukalossa olivat kuitenkin eri miehet.

Harjoituspelikierroksen yllättävin suomalaisnimi oli San Jose Sharksin Sund. Varaamattomana pelaajana Vaasan Sportista viime kauden jälkeen NHL-sopimuksen tehnyt 24-vuotias puolustaja nakutti kaksi syöttöpistettä heti uransa ensimmäisessä ottelussa Pohjois-Amerikassa, kun Sharks taipui Calgary Flamesille 4–6. Sund pelasi ottelussa yli 20 minuuttia ja vastuuta kertyi myös ylivoimalla.

Kaapo Kakko puolestaan esiintyi ensi kertaa New York Rangersin kotipyhätössä Madison Square Gardenissa. Hän saalisti yhden syöttöpisteen 3–4-tappiossa New Jersey Devilsille. Kakko pelasi ottelussa yli 20 minuuttia ja vastuuta tuli ykkösylivoimassa.
Kesällä Carolinaan siirtynyt Erik Haula esiintyi ensi kertaa uuden joukkueensa paidassa. Viime kaudella jo marraskuussa alussa kautensa polvivammaan päättämään joutunut Haula säikäytti poistumalla pukuhuoneeseen jo ennen päätöserää. Joukkueen päävalmentaja Rod Brind’Amour kertoi ottelun jälkeen, että Haula otettiin sivuun varotoimenpiteenä ”vihlaisun” vuoksi. Kyseessä oli ympäripyöreästi kerrottuna alaraajavamma, mutta valmentajan mukaan se ei liittynyt viime kaudella leikattuun polveen.

NHL-kausi käynnistyy Suomen aikaa varhain torstaiaamuna 3. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt