NHL

Patrik Laine sai rajun ryöpytyksen entiseltä NHL-vahdilta – ”Hänen tarvitsee saada selkäänsä ja kasvaa”

Julkaistu:

NHL
Patrik Laineen kommenteista nousi kohu Pohjois-Amerikassa. Entinen NHL-maalivahti Jamie McLennan ei säästellyt sanojaan radiolähetyksessä.
Patrik Laineen tilannetta käsiteltiin kiivaasti TSN:n OverDrive-ohjelmassa.

Entinen NHL-maalivahti Jamie McLennan sanoi ohjelmassa suorat sanat.

– Näyttää siltä, että Patrik Laineen tarvitsee saada selkäänsä ja kasvaa, McLennan sanoi.

Taustalla on Laineen Iltalehdelle antama haastattelu, joka oli tulkittavissa puhtaasti niin, ettei Laine pidä Winnipeg Jetsin joukkuekavereitaan parhaassa arvossa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä, mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine sanoi.

Laine on edelleen ilman uutta sopimusta Winnipegiin. Hän harjoittelee parhaillaan sveitsiläisessä SC Bernissä.

Ex-veskari McLellanin mukaan Laineen tulisi nöyrtyä.

– Hän (Laine) ei ole asemassa, jossa voi esittää vaatimuksia, McLennan sanoi.

”Ei ole tehnyt yksin”

TSN:n ohjelmassa pohdittiin myös sitä kuumaa kysymystä, että miten joukkuekaverit suhtautuvat Laineeseen tämän kommenttien jälkeen, mikäli suomalainen liittyy uudestaan Winnipegin vahvuuteen.

McLellan muistutti tuesta, jota Laine on saanut Winnipegissä joukkuekavereiltaan. Hän nosti yhdeksi esimerkiksi sen, kuinka Jetsin kapteeni Blake Wheeler lohdutti oman maalin tehnyttä Lainetta joulukuussa 2016.

Blake itse arvioi Winnipeg Sun -lehdessä, että Laineen kommentit johtuivat turhautumisesta. Hän piti Laineen puheita myös hyvänä asiana.

– Hän on nuori kaveri, joka on saavuttanut paljon kolmessa vuodessa. Mutta hän ei taatusti tehnyt sitä yksin, siitä voitte olla varmoja. On silti hienoa, että hän haluaa lisää peliaikaa. Se on vain hyvä asia, Wheeler sanoi.

Kapteeni ei ole varma, tarkoittiko Laine asiansa juuri siten, kuin julkisuudessa kerrottiin.

– Ei tämä ole mikään suuri asia. Olen varma, että (jutussa) oli asioita, jotka oli irrotettu asiayhteydestä. Tunnen ”Pattyn” (Laine), eikä hän yritä vain saada nimeään lehteen.

Laine otti yhteyttä agenttiinsa

Lainetta edustava pelaaja-agentti Mike Liut antoi ymmärtää kanadalaisen Sportsnet 650 -radiokanavan haastattelussa, että Laineen puheita on kärjistetty.

– Patrik kävi vaikean kauden läpi. Hän joutui selittämään ja hieman puolustautumaankin mediassa kauden jälkeen. Kun toimittaja vie jutun ”toiselle tasolle”, jutusta saa eri kuvan. En ole lukenut alkuperäistä artikkelia, mutta kuulin siitä, Liut kertoi.

– Se oli ikävä kärjistys toimittajalta. Patrik lähestyi minua heti jutun tultua julki ja sanoi, että tuo ei ollut hänen tarkoituksensa, Liut sanoi.

Laine teki viime kaudella Winnipegissä 50 tehopistettä (30+20) pelaamissaan 82 ottelussa. Hyökkääjä on tehnyt NHL:ssä kolmella kaudellaan yhteensä 110 maalia.

Uusi NHL-kausi alkaa 2. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt