NHL

Uutta tietoa Patrik Laineen ja Mikko Rantasen sopimusneuvotteluista – agentti latasi pöytään synkän totuuden

Julkaistu:

nhl
Patrik Laine ja Mikko Rantanen jatkavat yhä sopimusneuvottelujaan. Suomalaistähtiä edustava pelaaja-agentti valotti tilannetta kanadalaisessa radiolähetyksessä.
Suomalaistähtiä edustava pelaaja-agentti Mike Liut kertoi keskiviikkona, että kummankaan pelaajan pattitilanteeseen ei kannata odottaa pikaista ratkaisua.

Liut kommentoi asiakkaidensa tilannetta kanadalaisen Sportsnet 650:n radiohaastattelussa. Kun Liutilta kysyttiin sopimusneuvotteluiden edistymisestä, agentin vastaus oli paljonpuhuva.

– Emme ole lähellä. Muuta en sano tässä vaiheessa, Liut kertoi radiokanavalle.

Liut otti myös kantaa Laineen aiemmin antamiin kommentteihin, jotka nostivat myrskyn vesilasissa Pohjois-Amerikkaa myöten. Agentin mukaan Laineen sanomisia muovailtiin mediassa.

– Patrik on aina tavoitettavissa hallilla kauden aikana. Hän ei ota juurikaan vapaapäiviä. Kun NHL-pelaaja menee kesällä Suomeen, hän on lehdissä jatkuvasti. Mediahuomio Suomessa on verrattavissa Kanadaan. Molemmissa maissa jääkiekko on ylivoimainen ykköslaji, Liut muistutti.

– Patrik kävi vaikean kauden läpi. Hän joutui selittämään ja hieman puolustautumaankin mediassa kauden jälkeen. Kun toimittaja vie jutun ”toiselle tasolle”, jutusta saa eri kuvan. En ole lukenut alkuperäistä artikkelia, mutta kuulin siitä.

– Se oli ikävä kärjistys toimittajalta. Patrik lähestyi minua heti jutun tultua julki ja sanoi, että tuo ei ollut hänen tarkoituksensa, Liut sanoi.


Rantanen seuraa Marnerin jalanjälkiä?

Rantanen, 22, ja Laine, 21, eivät ole ainoita tähtiluokan rajoitettua vapaita agentteja, jotka ovat tällä hetkellä ilman NHL-sopimusta.

Viime perjantaina RFA-markkinat sähköistyivät uudella tavalla, kun Mitch Marner solmi kuuden vuoden ja yli 65 miljoonan Yhdysvaltain dollarin jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.


Marnerin jättisopimus saattaa antaa osviittaa siitä, mitä Rantanen voi pyytää neuvottelupöydässä.

– Mielestäni Marner ja Rantanen ovat lähimpänä toisiaan siinä, miten he pelaavat peliä ja mikä heidän merkityksensä on joukkueelleen ja ketjulleen. Molemmat laiturit rakentavat hyökkäyksiä, Liut kommentoi.

– Sopimusneuvotteluissa kyse on yksinkertaisesti sopimuksen ehdoista ja rakenteesta. Ja vastaavasti joukkueilla on palkkakatto. Edustamme asiakkaitamme, ja meillä on oma näkemyksemme siitä, mitä heille kuuluu.

Rantanen ja Laine pitävät tällä viikolla kuntoaan yllä Sveitsissä suurseura SC Bernin mukana. Teoriassa Laine ja Rantanen voisivat tehdä tässä vaiheessa syksyä tynkäsopimuksen eurooppalaisseuran kanssa, mutta tämä ei ole todennäköistä.

– Sen voi tehdä, mutta en näe näin tapahtuvan. Miksi eurooppalaisjoukkue tekisi näin ja hankkisi pelaajan lyhyellä sopimuksella ? He ovat NHL-pelaajia, joiden tähtäin on NHL:ssä, Liut sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt