NHL

Winnipeg Jetsin päävalmentaja otti kantaa Patrik Laineen puheisiin: ”Kukaan ei saa auton avaimia 14-vuotiaana”

Julkaistu:

NHL
Paul Maurice ilmoitti ymmärtävänsä Lainetta.
NHL-jääkiekkoliigan Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine kohautti tiistaina, kun hän kertoi Iltalehden haastattelussa turhautumisestaan rooliinsa Jetsissä.
Laine, 21, on yhä ilman sopimusta kaudelle, jonka alkuun on enää parisen viikkoa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä, mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine sanoo Iltalehdelle.

– On kärkiketjut, ja sitten on ollut meidän ketju. Pelaan, kenen kanssa määrätään, Laine totesi vielä.

Rauhallinen vastaanotto

Jets-leirissä Laineen puhahtelu otettiin varsin rauhallisesti vastaan. Päävalmentaja Paul Maurice yritti ainakin parhaansa mukaan kohautella olkaansa Suomesta kantautuneille puheille.

– Meillä on kahden viime vuoden aikana ollut kolme todella, todella nuorta pelaajaa (Laine, Kyle Connor, Nik Ehlers). Se merkitsee, että kaksi heistä on yhdessä ketjussa ja kolmas sitten toisessa ketjussa. Ja ymmärrän (Lainetta), tuohon (kärkiketjuun) jokainen haluaa, Maurice mietti paikallislehti Winnipeg Sunin mukaan.

– Käytän ajokorttivertaustani: kukaan ei saa auton avaimia 14-vuotiaana, Jets-luotsi jatkoi.

Laine teki viime kaudella 30 maalia, mutta varsin epätasaisella tahdilla.
Maurice pyöritti suomalaistykkiä hetken Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen kanssa ykkösketjussa, mutta pudotti jossain välissä Laineen jopa nelosketjuun.

Jets-kapteeni Wheeler arvelee, että Laineen kommentit juontuvat puhtaasti turhautumisesta. Kippari pohtii, että Laine ”kasvaa yhä, kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella”.

– Hän pelaa kärkiketjussa paljon ylivoimaa. Mutta on hienoa, että haluaa enemmän jääaikaa. Se on hyvä juttu, Wheeler sanoo Winnipeg Sun -lehdelle.

– Ei tämä ole suuri juttu, ei lainkaan. Olen varma, että tätä on osin liioiteltu. Tunnen ”Pattyn” (Laine), eikä hän yritä vain saada nimeään lehteen.