NHL

Mikko Rantanen yllättyi kuumasta siirtohuhusta Jarmo Kekäläisen Columbukseen – ”Ai tämmöistä on ollut?”

Julkaistu:

NHL
Mikko Rantanen suuntaa Patrik Laineen tavoin Sveitsiin.
Suomen tämän hetken puhutuimmat NHL-tähdet pitävät tämän viikon majaansa alppimaassa, suurseura SC Bernin huomassa.

Patrik Laine suuntasi Sveitsiin jo sunnuntaina. Maanantaina selvisi, että saman agenttifirman pelaajiin kuuluva Mikko Rantanen liittyy myös Bernin harjoitusvahvuuteen. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Rantanen suuntaa Kari Jalosen valmentaman huippujoukkueen harjoitusvieraaksi torstaina.

Sveitsin-reissu tuli ajankohtaiseksi tässä vaiheessa syksyä, koska Laineella, 21, ja Rantasella, 22, ei ole NHL-sopimusta tällä hetkellä. Kumpikin suomalaistähti odottaa kuumeisesti sopimusneuvotteluiden etenemistä Euroopassa.

– Soiteltiin ”Paten” kanssa Berniin menosta jo viime viikolla, mutta itse en vielä silloin päässyt lähtemään. Bern tuntui hyvältä vaihtoehdolta tässä kohtaa, Rantanen kertoi Ilta-Sanomille maanantai-iltana.

– Ajattelin, että koska ei vieläkään ole tullut selvyyttä tähän sopimuskuvioon, nyt on tärkeää, että saa laadukkaita joukkueharjoituksia, ja vielä tuttujen valmentajien kanssa.

Ellei sopimuskuvioihin tule selvyyttä aiemmin, Laineen tavoin Rantanen viettää Bernissä tämän ja ensi viikon.

– Olemme Paten kanssa hotellissa ja saamme tietysti käyttää Bernin hallin fasiliteetteja, mutta muuten olemme siellä ihan omillaan, selvitti Rantanen.

– Päivä kerrallaan mennään. Nykyisestä tilanteesta johtuen ei voi tehdä hirveän pitkiä suunnitelmia. Viimeistään ensi viikolla tulemme Bernistä pois.

Rantanen on seurannut viime päivien sopimusuutisia, joita Pohjois-Amerikasta on kantautunut.

Viime perjantaina RFA-markkinoiden isoista vonkaleista Mitch Marner kirjoitti Toronto Maple Leafsin kanssa muhkean kuuden vuoden ja yli 65 miljoonan Yhdysvaltain dollarin diilin.

Marnerin jättisopimus saattaa antaa hyvää osviittaa myös Rantasen tulevalle NHL-sopimukselle, mutta noustelainen ei halua spekuloida asialla sen enempää.

– Kaikki uutiset näistä uusista sopimuksista tulee luettua, mutta ei nyt mitenkään erityisen tarkasti. Katsotaan nyt rauhassa mitä tapahtuu.

Maanantaina myllyyn lyötiin uutta vettä, kun IS:n tietojen mukaan lisävahvistuksia janoavan Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen olisi kuumeisesti Rantasen kintereillä.

– Okei, ai tämmöistä on ollut? Ei ole omiin korviin kantautunut. Eipä noihin oikein voi mitään sanoa tässä vaiheessa. Kaikenlaisia juttuja liikkuu tähän aikaan, totesi Rantanen.

NHL:n runkosarja alkaa 3. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt