NHL

Patrik Laineen kirpeistä kommenteista IL:lle syntyi soppa Pohjois-Amerikassa – Winnipegin kapteeni: ”Hän ei tee niitä asioita yksin”

Julkaistu:

nhl
Winnipeg Jetsin pelaajat kommentoivat Patrik Laineen Iltalehdelle antamaa haastattelua.
Patrik Laine on yhä ilman sopimusta seuransa Winnipeg Jetsin kanssa. Sveitsissä Bernin kanssa harjoitteleva suomalainen valmistautuu kauteen erillään Jetisstä, jonka pelaajat ovat parhaillaan harjoitusleirillä.

Laineesta kyseltiin tiistaina aktiivisesti Jetsin leirillä, sillä tamperelainen antoi Iltalehdelle kipakan kommentin tilanteestaan seuran kanssa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine totesi Iltalehdelle.

– On kärkiketjut ja sitten on ollut meidän ketju. Pelaan kenen kanssa määrätään, Laine jatkoi.

Leiriä seuraava media pyysi Jetsin pelaajia kommentoimaan Laineen puheita. Kapteeni Blake Wheeler piti suomalaisen puheita aika tavanomaisina.

– Hän on ehdottomasti yksi parhaista pelaajistamme. Hän viettää paljon aikaa kärkiketjuissa ylivoimalla. Olemme viiden parhaan joukossa liigassa viime parin vuoden ajan ja iso syy siihen on se, mitä ”Patty” tekee. Hän on nuori tyyppi, joka on menestynyt hyvin kolmen kauden aikana. Hän ei tee niitä asioita yksin – sen voin taata., Wheeler sanoi The Athleticin mukaan.– Tuo on hyvä ominaisuus, että haluaa lisää, enemmän peliaikaa. Sanoisin, että nuo ovat kaikki hyviä asioita. Joukkueeseen halutaan pelaajia, jotka ovat nälkäisiä, eivätkä tyytyväisiä nykytilanteeseen.

Wheeler sanoi myös, ettei pidä Laineen puheita isona juttuna. Hän ei myöskään halunnut, että hänen puheensa tulkitaan miksikään Laineen tyynnyttelyksi tai sen erikseen osoittamiseksi, että Laine on yhä tervetullut joukkueeseen. Wheelerin mukaan asia on itsestään selvä.

– Minä sanon noin hänelle joka tapauksessa. Sanon niin puhelimessa – en tarvitse siihen teitä. Kuten sanoin, olemme pitäneet yhteyttä koko kesän. Olemme lähetelleet snapchateja edestakaisin juuri tovi sitten, typeriä juttuja, joten kyllä hän tietää.

Toinen Laineen pelikaveri, Adam Lowry, uskoi puheiden liittyvän sopimusneuvotteluihin.

– Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä. Hän on huippuluokan maalintekijä, joten ehkä hän vain yrittää vähän parantaa neuvotteluasemiaan. En aseta kommenteille kummempaa painoarvoa, Lowry sanoi Winnipeg Newsin mukaan.

Neuvottelut Laineen ja seuran välillä eivät ole sujuneet ruusuisesti ainakaan, jos Fox Sports Midwestiä on uskominen. Toimittaja Andy Strickland kertoi viime viikolla, että Jets tarjosi noin viiden miljoonan dollarin vuosipalkalla sopimusta Laineelle. Se ei suomalaiselle riittänyt, ja pattitilanne jatkuu.The Athletic puolestaan spekuloi, että Columbus Blue Jackets voi olla Laineen perässä.

NHL-kausi alkaa 2. lokakuuta. Laineen on solmittaja sopimus 1. joulukuuta mennessä tai hän ei ole pelikelpoinen kaudella 2019–20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt