NHL

Kari Jalonen paljasti syyn Patrik Laineen matkalle Sveitsiin – ”Pyrimme antamaan samanlaisen mahdollisuuden”

Julkaistu:

Jääkiekko
Bernin päävalmentaja Kari Jalonen vei Patrik Laineen ensitöikseen Alpeille.
Patrik Laine harjoitteli maanantaina ensimmäisen kerran Kari Jalosen valmentaman SC Bernin mukana.

Kovan maalintekijän tulo kaupunkiin oli noteerattu, sillä Bernin treeneissä oli tavallista enemmän katsojia.

– Junioripuolen pojat tulivat omien treeniensä jälkeen jäähalliin. Pojat näkivät vähän maailmantähteä, SC Bernin päävalmentaja Jalonen naurahti puhelimitse Sveitsin pääkaupungista.

– Oli hienoa saada maailmanluokan tähti mukaan! Patrik piti muille pienen puheen pukukopissa, ja sen jälkeen Pate oli mukana aamujäillä ja veti vielä vähän omatoimista ekstraa päälle.

Maailmankuulu lämärikin nähtiin treeneissä muutamaan otteeseen.

– Kyllä, Pate näytti asettaan. Muut katsoivat vähän Paten laukauksen kovuutta ja tarkkuutta, mutta kyllä molarit niitä kuteja kiinnikin saivat, Jalonen hihkaisi.

Yhä ilman NHL-sopimusta oleva 21-vuotias Laine harjoittelee Bernin mukana alustavasti tämän ja ensi viikon.

Jalonen korostaa, että Laineen osalta kyse on pelkästä harjoittelusta. SC Bernin pelipaitaa Laine ei otteluihin pue.

– Lähtökohtaisesti on puhuttu kahdesta harjoitusviikosta. Sen jälkeen Pate palaa Suomeen ellei ole jo lähtenyt Pohjois-Amerikkaan, Jalonen kuvaa.

Ajatus Laineen treenaamisesta Sveitsissä Jalosen valmentamassa porukassa syntyi Laineen taholta. Laineen agentti Petteri Lehto otti yhteyttä ystäväänsä Jaloseen ja kysyi tällaista mahdollisuutta.


Jalosella ja Laineella on yhteistä historiaa kevään MM-kisoista 2016. Jalonen oli tuolloin MM-hopeaa voittaneen Leijonien päävalmentaja, Laine MM-kisojen paras maalintekijä ja myös direktoraatin valitsema kisojen paras pelaaja.

– Minulle tuli heti hyvä fiilis Petterin soitosta, ja sen jälkeen esitin idean seurajohdolle, joka näytti oitis vihreää valoa, Jalonen sanoi.

– Kun kerroin asiasta pelaajille, he näyttivät heti peukkua. Näemme tämän positiivisena meille itsellemmekin, koska meillä on hyökkäys vähän vajaa loukkaantumisten takia.

Hyöty on vahvasti molemminpuolinen.

– Kun muut pelaajat harjoittelevat tällä hetkellä NHL-joukkueissaan, me pyrimme antamaan Patelle samanlaisen mahdollisuuden täällä. Että hän saa pelinomaisia harjoituksia ja on sitten valmis hyppäämään heti Pohjois-Amerikan peleihin, Jalonen kuvaa.

Yksi hyöty on sekin, että Laine saa harjoitella Sveitsissä rauhassa ilman ylimääräistä mediamylläkkää. Ja vieläpä idyllisessä, silmiähivelevässä ympäristössä.

– Hain Paten sunnuntaina lentokentältä, ja sen jälkeen piipahdimme Alpeilla katsomassa maisemia ja syömässä, Jalonen hymyili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt