NHL

Jääkiekkofaneille ilouutinen: NHL-pelien perumisesta ei ole pelkoa ainakaan kahteen vuoteen

Julkaistu:

nhl
Maanantaina selvisi, että NHL:ssä työturva on taattu seuraavan kahden vuoden ajaksi.
Jääkiekkoliiga NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA tekivät vuorollaan päätöksen, joka takasi mielenrauhan kaikille liigassa toimiville ja liigaa seuraaville. Osapuolet eivät ota yhteen ensi kesänä kulisseissa, vaan tappelut jätetään korkeintaan kaukaloon. Toisin sanoen ensi syksynä ei ole luvassa työtaistelua, joka voisi uhata pelien pelaamista.

NHL:n ja pelaajayhdistyksen vuonna 2013 solmimaan kymmenvuotiseen työehtosopimukseen kuului molemminpuolinen purkupykälä. Molemmilla osapuolilla oli siis mahdollisuus päättää työehtosopimus niin, että se olisi umpeutunut alkavan kauden päätteeksi.

Ensin NHL ilmoitti elokuussa, että he eivät käytä purkuoptiotaan ja maanantaina NHLPA seurasi perässä ja ilmoitti saman. NHL:n työturva on siis taattu kesään 2022 saakka.

Työtaistelut ovat värittäneet useita kausia NHL:ssä. Kausi 1994–95 alkoi roimasti myöhässä ja pelattiin reilusti lyhennettynä työsulun vuoksi. Koko kausi 2004–05 peruuntui poikkeuksellisen rajuiksi äityneiden neuvottelujen vuoksi ja hieman alle puolet kaudesta 2012–13 jouduttiin perumaan ennen edellisen työrauhan löytymistä.

Tuorein työehtosopimus tyydyttää riittävissä määrin sekä seuraomistajia että pelaajia, jotta työtaistelua ei tarvinnut aikaistaa.

– Pelaajilla on huolia nykyisestä työehtosopimuksesta, mutta olemme liigan kanssa yhtä mieltä siitä, että nyt on aika tehdä yhdessä töitä asioiden korjaamiseksi sopimuksen päättämisen sijaan, NHLPA:n pomo Donald Fehr sanoi TSN:lle.

– Olemme keskustelleet liigan kanssa nykyisen sopimuksen jatkamisesta. Keskustelut tulevat jatkumaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt