Patrik Laine menee Sveitsiin – harjoittelee Bernissä

Laine liittyy SC Bernin ryhmään sunnuntaina.

Patrik Laine harjoittelee lähiajat Sveitsissä.

14.9.2019 18:42 | Päivitetty 14.9.2019 19:01

Patrik Laine menee harjoittelemaan sveitsiläisseura SC Berniin. Laineella ei ole NHL-sopimusta ensi kaudeksi.

Laine liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen sunnuntaina.

Asian vahvisti Ilta-Sanomille joukkueen päävalmentaja Kari Jalonen.

– Kokoonpanossamme on vajausta, joten pystymme tarjoamaan hänelle sekä joukkueharjoituksia että ekstratreenejä. Päätös ei ollut täällä yksin minun, vaan se tehtiin yhdessä seurajohdon kanssa, Jalonen taustoitti lauantai-iltana puhelimitse.

Jalonen valmensi Lainetta Suomen A-maajoukkueessa, kun Leijonat voitti hopeaa Venäjällä pelatussa MM-turnauksessa 2016.

– Meillä on hieman yhteistä historiaa, minkä lisäksi olen toki seurannut hänen NHL-uraansa. Toki haluan suomalaisena valmentajana auttaa Patrikia hänen tilanteessaan. Menemme eteenpäin varmaankin viikko kerrallaan. Ei hän meillä ensi kaudella pelaa.

Neljättä kauttaan Sveitsissä valmentava Jalonen kuvailee Laineen liittymistä SC Bernin harjoitusvahvuuteen kuin fifty-sixty -tilanteeseeksi, josta hyötyvät kaikki osapuolet.

– Kaiken lisäksi varsikin nuorilla pelaajillamme on mahdollisuus nähdä ja oppia ihan maailmanluokan pelaajalta. Hienoa, että saamme hänet tänne.

Laineen lisäksi SC Bernissä harjoittelevat sveitsiläiset NHL-tähdet Roman Josi, Yannick Weber ja Nico Hirschier. Suomalaispelaajista maalivahti Pekka Rinne harjoitteli viime syksynä noin viikon Bernissä.

SC Bern on pelannut Sveitsin pääsarjassa yhden ottelun tällä kaudella. Se päihitti SJRJ Lakersin 6–3. Jalonen on valmentanut joukkueen Sveitsin mestariksi kausina 2016–17 ja 2018–19.

Juttuun lisätty Kari Jalosen kommentit ja lisätietoja kello 19.01.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?