Kaapo Kakko näytti kaapin paikan Rangersin testeissä – ”Aika isoa roolia lähden hakemaan” - NHL - Ilta-Sanomat

Kaapo Kakko näytti kaapin paikan Rangersin testeissä – ”Aika isoa roolia lähden hakemaan”

Vitali Kravtsov jäi Kaapo Kakon varjoon perjantain testeissä.

Vitali Kravtsov jäi Kaapo Kakon varjoon perjantain testeissä.

Julkaistu: 14.9.2019 3:12

Kaapo Kakko on saanut kesän aikana lisää voimaa, nopeutta ja painoa. Se näkyy.

Valmentajat kannustavat rajusti, mutta ei auta. Vitali Kravtsovin potku hyytyy, ja kilpakumppani Kaapo Kakko on jälleen kerran nopeampi.

New York Rangersin harjoitusleirillä oli perjantaina testipäivä. Kahdeksan rajun vedon luistelutesti todisti, että Kakko, 18, on tehnyt kesällä oikeita asioita.

Kravtsov ei nimittäin ole mitätön mittapuu.

Rangersin valmentajat olivat panneet testissä vastakkain kahden viime kesän ykkösvarauksensa. Seura nappasi Kakon viime kesänä toisena ja venäläisen Kravtsovin vuorolla kahdeksan kesällä 2018.

– Totta kai mä katoin aina, että koittaa olla toisen edellä. Omakin aika pysyy hyvänä, kun aina voittaa kaverin, Kakko sanoi Ilta-Sanomille testien jälkeen.

– Omasta mielestäni olen ihan hyvässä kunnossa. Viimeksi tehdessäni saman testin tuntui aika paljon pahemmalta.

Kakko harjoitteli kesän Hannu Rautalan vetämässä harjoitusryhmässä Turussa. Hänen vierellään hikoilivat muun muassa Mikko Rantanen ja Patrik Laine.

– Keskityimme voimaan ja nopeuteen niin kuin kahtena edellisenäkin kesänä. Ne ovat sellaisia asioita, joita jääkiekossa vaaditaan, Kakko kertoi.

– Ne ovat menneet tulosten valossa aika hyvin eteenpäin.

Kappo kertoi myös saaneensa lisää painoa vartaloonsa.

– Varmaan ysikympissä liikkuu paino. Sillä tavalla, ettei heti kaadu kulmissa.

Kaapo Kakko vastailee vielä harvasanaisesti englanninkielisiin kysymyksiin.

Kaapo Kakko vastailee vielä harvasanaisesti englanninkielisiin kysymyksiin.

Kakolta odotetaan New Yorkissa paljon. Odotuksia vain nosti uskomaton jatkoaikamaali, jonka hän taiteili uusien lupausten pelissä viime viikolla.

– Kyllä sen on huomannut, Kakko myöntää.

– Kyllä siihen on vähän tottunut jo. MM-kisojen jälkeen ja MM-kisojen aikaan ja koko kaudellakin joitakin toimittajia oli pelin jälkeen. Kyllä se hyvää harjoitusta oli viime kaudella. Osasin odottaa, että täällä homma on vielä ihan toista.

Myös Kakko odottaa itseltään paljon.

– Kyllä aika isoa roolia lähden hakemaan. Itse olen sellainen pelaaja, että tykkään paljon pysyä kiekossa, ja vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Ei ainakaan neloskenttä itseäni ilahduttaisi, Kakko sanoo suoraan.

Rangersin päävalmentaja David Quinn paljasti toimittajille perjantaina tämän hetken suunnitelmansa Rangersin ykkösketjusta, mutta siihen Kakko ei vielä suoraan mahtunut.

– Keitä hän nimesi? Kakkoa kiinnostaa.

Artemi Panarinin, Pavel Butshnevitshin ja Mika Zibanejadin.

– Hieno olisi pelata kenen tahansa kanssa tuosta ykkösketjusta. Mutta omilla näytöilläni se pitää ansaita. Väitän, ettei mahdotonta.

Tuoreimmat osastosta