NHL

Koulutytön kysymys sai Jesperi Kotkaniemen hämilleen – NHL-tähden reaktio tallentui tv-dokumenttiin

Julkaistu:

NHL
Montreal Canadiensin NHL-tähti Jesperi Kotkaniemi vastasi kanadalaisoppilaiden kysymyksiin ja kertoi kotikaupungistaan Porista.
Kanadan ranskankielinen radio- ja televisioyhtiö Ici Radio-Canada Télé on tehnyt lyhyen dokumentin NHL-joukkue Montreal Canadiensin 19-vuotiaasta keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemestä.

Videolla Kotkaniemi avaa oven päivittäiseen elämäänsä kotikaupungissaan Porissa.
NHL-tähti esittelee Porin keskustaa, entistä kouluaan, Porin maauimalaa sekä Isomäki Areenaa, jossa hän pelasi debyyttiottelunsa 17-vuotiaana vuonna 2017.

– Pori on pieni ja rauhallinen paikka. Täällä viisi autoa jonossa lasketaan ruuhkaksi, Kotkaniemi veistelee.

Hyväntuulinen Kotkaniemi vastailee videolla englanniksi quebeciläisen koululuokan kysymyksiin. Erään tytön esittämä kysymys Kotkaniemen mahdollisesta tyttöystävästä saa jääkiekkoilijan lähes punastumaan.

Kysymystä tehostetaan vielä silmäniskulla.

Hyväntuulisuus on huomattu myös Kanadassa, sillä NHL-tähti on saanut lempinimen "monsieur sourire", herra hymyilevä.Videolla Kotkaniemi puhuu muun muassa suomalaisesta sauna- ja jääkiekkokulttuurista. Lisäksi hän kertoo valmistautumisestaan uuteen NHL-kauteen.

Ranskaksi tekstitetyllä videolla puhutaan sekä englantia, että ranskaa.

La Finlande de Jesperi -dokumentissa äänessä ovat myös isä Mikael Kotkaniemi, veli Kasperi Kotkaniemi, Porin Ässien tuore kapteeni Niklas Appelgren sekä Montreal Canadiens-puolustaja Victor Mete. Videolla päästään seuraamaan myös Jesperin ja äiti Kati Kotkaniemen ruoanvalmistusta.

Veli Kasperi kertoo dokumentissa, että veljesten välit ovat olleet aina lämpimät.

– Olemme aina olleet toistemme parhaat ystävät. Välillämme on kuitenkin aina ollut pientä kilpailua esimerkiksi siitä, kumpi syö nopeammin tai juoksee nopeammin.

Kotkaniemi oli yksi viime NHL-kauden mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä. Hän pelasi tulokaskaudellaan 79 NHL-ottelua ja teki niissä 11+23=34 tehopistettä.

Uusi NHL-kausi alkaa 2. lokakuuta. Montrealin kausi alkaa seuraavana päivänä vierasottelulla Carolinaa vastaan.

Dokumentista kertoi ensin Satakunnan Kansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt