NHL

Kaapo Kakon huimaa näytöstä ihastellaan Pohjois-Amerikassa – paljasti haastattelussa vanhan valmentajansa viisauden

Julkaistu:

NHL
Kaapo Kakko loisti heti debyyttiottelussaan.
Kesän kakkosvaraus Kaapo Kakko esiintyi ensi kertaa New York Rangersin paidassa Suomen aikaa myöhään maanantai-iltana, kun Rangers kohtasi Minnesota Wildin NHL-seurojen nuorten pelaajien turnauksessa Traverse Cityssä Michiganissa.

Sairastelun vuoksi turnauksen kaksi ensimmäistä ottelua väliin jättänyt suomalainen säkenöi heti debyytissään.

Kakko nakutteli tehot 1+3 Rangersin 4–3-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa. Näytöksen kruunasi häikäisevä soolomaali jatkoajalla.
Taiston tauottua media piiritti Kakon, ja tämä pääsi jakamaan mietteitään ottelusta sekä upeasta voittomaalistaan.

– Muistan kun vanha valmentajani sanoi pari vuotta sitten, että älä syötä jatkoajalla. Joten en syöttänyt, Kakko veisteli hymy huulilla.

Sujuvasti englanniksi kommentteja jaellut 18-vuotias hyökkääjä jakoi kiitosta ketjukavereilleen ja korosti pienessä kaukalossa pelin olevan täysin toisenlaista kuin koto-Suomessa.
Kakko löysi heti yhteisen sävelen Rangersin toisen huippulupauksen Vitali Kravtsovin kanssa ja alusti molemmat venäläishyökkääjän maalit.

Parin viime kauden ajan KHL:ssä Traktorin joukkueessa pelannut Kravtsov on Rangersin kesän 2018 ykkösvaraus numerolla yhdeksän.

Kakon näytös keräsi heti suurta hehkutusta muun muassa sosiaalisessa mediassa, ja video jatkoaikamaalista levisi kulovalkean tavoin.

– Jatkoaikamaali osoitti täydellisesti niitä ominaisuuksia, jotka tekevät tästä 18-vuotiaasta hyökkääjästä yhden vuosikymmenen himoituimmista lupauksista, NHL:n nettisivuilla suitsutettiin.

Myös Rangersin suurelta puolustajalupaukselta Adam Foxilta, 21, kysyttiin näkemystä nuoresta suomalaisesta.

– Kun katsot häntä, melkein unohdat, että hän on 18-vuotias ja yksi nuorimmista kavereista täällä.

– On syynsä, miksi hänet varattiin koko tilaisuuden toisena pelaajana ja miksi hän onnistui niin hyvin myös MM-kisoissa. Hän on iso ja todella taidokas kaveri. Uskon, että hänellä menee hyvin myös NHL:ssä, Fox sanoi.

Rangers pelaa Traverse Cityn turnauksessa vielä yhden ottelun tiistaina. Sen jälkeen Kakon kausi jatkuu seuran harjoitusleirillä.

NHL-kausi käynnistyy 2. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt