NHL

Patrik Laine lähtee piakkoin Pohjois-Amerikkaan: ”En ole mielestäni liian kallis”

Julkaistu:

NHL
Yhä vailla sopimusta oleva maalitykki kertoi mietteensä Jesse Puljujärven ratkaisusta mennä Kärppiin.
Huippukiekkoilija Patrik Laine, 21, on hyvällä tuulella, vaikka hän ei ole vielä solminut NHL-sopimusta.

NHL-seura Winnipeg Jetsissä viime kaudet pelannut maalitykki sanoo, ettei ota asiasta stressiä. Hän kertoo suhtautuvansa elämäänsä ja tulevaan kauteen leppoisalla mielellä.

SM-liigajoukkue Tapparan kanssa melkein päivittäin jäällä harjoitteleva Laine haluaa ensin kertoa hänen ja jo Floridaan matkanneen toisen huippukiekkoilijan Alexander Barkovin hyväntekeväisyystyöstä. Parivaljakko on ideoinut Hook-ravintoloihin heidän nimeään kantavan ruoka-annoksen. Miehet miettivät, että onhan F1-kuljettaja Valtteri Bottaksellakin nimikkoburgeri.

– Meidän annoksemme on kunnon mättöannos, Hat-trick, ja se sisältää peräti 31 siipeä ja ristikkoperunoita, Patrik Laine naurahtaa.

Hän on iloinen siitä, että annoksen tuotosta rahaa ohjataan lyhentymättömänä Kehitysvammaisten tuki ry:lle.

– Haluamme ”Sashan” kanssa antaa takaisin heille, joilla ei ole ehkä mahdollisuuksia harrastaa, Laine sanoo.

Parin viikon päästä ”rapakon taakse”

Laine itse on tienannut jo mukavasti NHL-kaukaloissa. Suomessa jo neljä kuukautta kesää viettänyt, sympaattinen ja puhelias Laine tosin huomauttaa, ettei vielä tiedä, mihin NHL-seuraan menee.

– Yritän päästä jonnekin pelaamaan ja parin viikon kuluttua olisi tarkoitus lähteä rapakon taakse, hän sanoo.

Hän uskoo seuran löytyvän.

– En ole mielestäni liian kallis. Tottahan se on kuitenkin, että aika lailla raha määrää NHL:ssä. Me kiekkoilijat olemme pelinappuloita. Mutta Amerikkaan olen pian lähdössä, hän huomauttaa.


Laine myöntää seuranneensa Jesse Puljujärven tilannetta ja kommentoi Edmonton Oilersin organisaatiossa viimeiset kolme vuotta pelanneen ratkaisua palata Oulun Kärppiin.

– Jos se oli hänelle oikea ratkaisu, hyvä niin. Kyllä Jesse tietää, mikä on hänelle parasta. Minä kuitenkin lähden jonnekin muualle pelaamaan, Laine sanoo.

Patrik Lainetta on kehuttu yhtä taidokkaaksi kuin Teemu Selänne oli hänen iässään. Laine kiittää kehuista ja hieman jopa häkeltyy.

– Kyllä mun pää kestää kaiken hulinan ympärilläni. Kotikasvatuksessa on painotettu sitä, että jalat tulee aina pitää maassa, hän huomauttaa.

NHL:n runkosarja alkaa 2. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt