NHL

Edmontonin isolta pomolta tiukka lausunto Puljujärven lähdöstä: ”Toivoin, että aika parantaa haavat”

Julkaistu: , Päivitetty:

NHL
Edmonton Oilersin GM:n Ken Hollandin mukaan Jesse Puljujärven SM-liigasopimuksella ei ole suurta vaikutusta tämän tilanteeseen NHL:n siirtomarkkinoilla.
Jesse Puljujärvi kertoi tiistaina tehneensä yhden vuoden sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. NHL-seura Edmonton Oilersissa edelliset kolme vuotta pelanneen Puljujärven sopimuksessa on 1.12. asti optio paluusta Pohjois-Amerikkaan.

NHL:n sopimussääntöjen mukaan hänelle tulisi olla tuohon samaan päivämäärään mennessä NHL-sopimus allekirjoitettuna, jotta hän voisi pelata sarjassa tällä kaudella.

Puljujärven NHL-oikeudet omistaa yhä Oilers, eikä seuralla ole velvoitetta vapauttaa suomalaista toiseen seuraan. Puljujärven ja Oilersin jatkosopimusneuvottelut ajautuivat umpikujaan kesällä, kun hyökkääjän agentti Markus Lehto vaati edmontonilaisseuraa julkisesti järjestämään suomalaiselle siirron johonkin toiseen NHL-seuraan.

Edmonton Oilersin general manager Ken Holland antoi Sportsnet-sivustolle omat kommenttinsa Puljujärven uudesta sopimuksesta. Hollandin mukaan Puljujärven ja Kärppien sopimus ei välttämättä muuta asioita merkittävästi Oilersin näkövinkkelistä.

– En tiedä vaikuttaako hänen Suomeen tekemänsä sopimus tilanteeseen valtavasti. Olen keskustellut lukuisten seurojen kanssa, jotka ovat esittäneet jonkinlaista kiinnostusta Jessen hankkimiseen. Noin viimeisen kymmenen päivän aikana kaksi tai kolme joukkuetta, joiden asema on muuttunut, ovat olleet yhteydessä minuun Puljujärven tilanteen tiimoilta.

– Teen diilin jos koen, että se on Edmonton Oilersin kannalta paras ratkaisu.

Holland voi vain odottaa ja seurata, miten torniolaisen peli lähtee kulkemaan Suomen kaukaloissa. Jos Puljujärvi pysyy terveenä ja takoo tehoja SM-liigassa, hänet saatetaan hyvinkin saada kaupattua vielä marraskuussa.

Oilersin paidassa suomalaishyökkääjää tuskin nähdään enää ikinä.

– Toivoin, että kuten vanhassa sanonnassa, aika parantaa haavat. Palkkasin valmentajaksi Dave Tippettin ja puhuin vähän sen jälkeen Lehdolle, mutta mikään ei ollut muuttunut. Jesse oli täällä Edmontonissa muutaman päivän, ja juttelimme tunnin kasvotusten. Jesse kertoi minulle saman asian, jonka Markus oli kertonut, Holland sanoi artikkelissa.

Kärppien taival SM-liigassa alkaa torstaina 12.9. viime kauden finaalin uusinnalla HPK:ta vastaan. Ennen NHL-sopimuksen takarajaa, joka on siis 1.12., Puljujärvellä on 25 liigaottelua aikaa osoittaa arvonsa ja saada sitä kautta siirto toiseen NHL-joukkueeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt