NHL

Jesse Puljujärven ratkaisu nousi otsikoihin Ruotsissa: ”Superlahjakkuus lähtee NHL:stä fiaskon jälkeen”

Julkaistu:

SM-liiga
NHL:n jättävän Jesse Puljujärven paluu SM-liigaan nousi otsikoihin Ruotsissa.
Jesse Puljujärven NHL-ura ei jatku ensi kaudella.

Kärpät tiedotti tiistaiaamuna, että Puljujärvi pelaa oululaisjoukkueessa alkavalla SM-liigakaudella. Puljujärven ja Kärppien tekemä sopimus on yhden kauden mittainen.
Puljujärvi, 21, pelasi NHL:ssä Edmontonin organisaatiossa kolmen kauden ajan. Edmonton varasi hänet NHL:ään varaustilaisuuden avauskierroksella, vuorolla neljä.

Kärkivaraukselle asetetut odotukset olivat kovat, mutta Puljujärvi ei pystynyt niihin täysin vastaamaan. Tehokkaimmalla kaudellaan hän saalisti NHL:ssä 20 tehopistettä.

Puljujärven paluu nousi tiistaiaamuna otsikoihin myös Ruotsissa. Iltapäivälehti Aftonbladet otsikoi nettisivujensa urheiluosion pääuutisen näin:

Superlahjakkuus lähtee NHL:stä fiaskon jälkeen

Aftonbladetin jutussa kerrotaan, että Puljujärvi risteili Pohjois-Amerikan kausinaan NHL:n Edmontonin ja AHL:n Bakersfield Condorsin välillä ja todetaan hänen palanneen Kärppiin ”saadakseen vauhtia uralleen”. Jutussa myös muistutetaan Puljujärven hienoista saavutuksista Suomen maajoukkueissa.

Ruotsin toinen iltapäivälehti Expressen otsikoi uutisensa Puljujärvestä näin:

Superlahjakkuus jättää NHL:n – uuteen sopimukseen on kirjattu pykälä

Expressenin jutun mukaan Puljujärven aika Pohjois-Amerikassa ”ei ole sujunut odotusten mukaan”. Lehden mukaan monet odottivat Puljujärven tekevän läpimurtonsa Pohjois-Amerikassa viime kaudella. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä suomalainen keräsi 46 NHL-ottelussa vaatimattomat 9 tehopistettä.

Expressen muistuttaa, että Puljujärven ja Kärppien välisessä sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa hyökkääjän siirtymiseen NHL:ään ennen joulukuun 1. päivää.
Jos taulukko ei näy yllä, voit katsoa sen tästä.

Ota kantaa

Palaako Jesse Puljujärvi NHL:ään kaudella 2019–2020?

Kyllä 24% Ei 76%
Ääniä yhteensä 4385

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt