NHL

NHL-tähti Jesperi Kotkaniemi, 19, vertaili Suomea ja Kanadaa – latasi yllättävän mielipiteen kesästä: ”Vihaan sitä”

Julkaistu:

Jääkiekko
Montreal Canadiensin NHL-tähti Jesperi Kotkaniemi kertoo ajastaan Kanadassa.
NHL-joukkue Montreal Canadiensin 19-vuotias keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi kertoo kanadalaisen Sportsnetin haastattelussa suosiostaan kiekkohullussa Kanadassa.

Kotkaniemi muistelee haastattelussa vuoden takaista kesää, jolloin hän meni kiekkoperinteitä pursuavaan Montrealiin nuorten pelaajien kehitysleirille.

SM-liigajoukkue Porin Ässistä siirtynyt kasvatti näki yhtäkkiä kasvonsa useiden televisioiden ryppäästä, eikä ollut aiemmin kokenut mitään vastaavaa.

– Ruokakaupassa käyminen on vaikeaa, mutta se kuuluu hommaan, Kotkaniemi kertoo Sportsnetille.

– Tässä suhteessa Suomi ja Kanada eroavat toisistaan. Ihmiset pyytävät Kanadassa kuvia ja nimikirjoituksia, mutta Suomessa vain katsotaan ja tuijotetaan.

Suomessa kesäänsä viettävä Kotkaniemi kertoo palaavansa Montrealiin syyskuun alussa.

– Vihdoinkin. Vihaan kesää, se on liian pitkä, Kotkaniemi sanoo.
Uusi NHL-kausi alkaa 2. lokakuuta. Montrealin kausi alkaa seuraavana päivänä vierasottelulla Carolinaa vastaan.


Kotkaniemi oli yksi viime NHL-kauden mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä. Hän pelasi tulokaskaudellaan 79 NHL-ottelua ja teki niissä 11+23=34 tehopistettä.

Hän kertoi elämästään Kanadassa jo aiemmin kesällä IS:lle.

– Olihan siellä aika härdelli välillä. Huomasin nopeasti, että lätkä on siellä iso juttu. Ei se kuitenkaan haitannut. Ei mua yleensä vaikkapa mediahommelit pahemmin jännitä, niin mikäs siinä on välillä muutama sana vaihtaa, hän totesi.
Vaikka porilainen jäi sinivalkoisessa tähtiloistossa kauden aikana ajoittain vähälle huomiolle, oli nuoren keskushyökkääjän murtautuminen Montreal Canadiensin vakiomiehistöön komea suoritus.

– Tulihan se itsellekin vähän yllätyksenä, että pelasin heti täyden kauden. Sopeuduin kuitenkin hyvin sinne, ja hommat lähtivät pyörimään, Kotkaniemi sanoi IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt