NHL

Entinen NHL-tähti ei hyväksy Jevgeni Kuznetsovin pitkää pelikieltoa kokaiinista – latasi oman arvionsa huumeiden käytöstä

Julkaistu:

NHL
Entinen huippukiekkoilija Mikael Renberg otti kantaa venäläistähden kokaiinikäryyn.
Venäläistähti Jevgeni Kuznetsoville kokaiinikärystä määrätty neljän vuoden pelikielto kansainvälisiin otteluihin on väärin. Näin sanoo entinen NHL-pelaaja ja nykyinen televisiokommentaattori Mikael Renberg.

– Olen varma, ettei hän ottanut kokaiinia parantaakseen suoritustaan kiekkokaukalossa. Sen takia neljä vuotta on mielestäni väärin, ruotsalainen Renberg sanoi SVT-kanavalle.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi perjantaina määränneensä Kuznetsovin neljän vuoden kilpailukieltoon. Ammatikseeen NHL-joukkue Washington Capitalsissa kiekkoileva Kuznetsov antoi kevään MM-turnauksessa kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen.

NHL harkitsee vielä mahdollisia rangaistuksia Kuznetsoville. Toisin kuin IIHF, NHL ei pidä kokaiinia suorituskykyä parantavana aineena. NHL:n mukaan Kuznetsovin asiassa on kyseessä väärinkäyttötapaus, johon voidaan reagoida esimerkiksi pakollisella hoitojaksolla.

– Mielestäni on oikein, että hänelle määrättiin pelikieltoa. Sitten voidaan keskustella siitä, kuinka monta vuotta kiellon pitäisi olla. Minusta pitäisi olla ero siinä, ottaako mainittua ainetta vai steroideja. Pitääkö kiellon olla sitten kahdeksan vuotta, jos jää kiinni steroideista, Renberg pohti.

Renberg, 47, pelasi NHL:ssä vuosina 1993–2004. Hänet muistetaan etenkin Philadelphia Flyersin riveistä niin sanotusta tuomiopäivän hyökkäysketjusta, jossa hänen rinnallaan kiekkoilivat Eric Lindros ja John LeClair.

– En nähnyt koskaan kenenkään ottavan kokaiinia. Sen sijaan on erittäin tavallista, että väki polttaa marihuanaa, se on todella tavallista siellä. Uskon, että houkutukset ovat isot ja osa ei pysty niitä helposti vastustamaan, Renberg arvioi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt