NHL

260 kiloa rautaa ja kevyttä on! NHL jakoi mykistävän videon Kasper Björkqvististä kuntosalilla

Julkaistu:

Jääkiekko
Jääkiekon ammattilaisliiga NHL esittelee Pittsburgh Penguinsin Kasper Björkqvistin hirmuista fysiikkaa.
Joillekin rauta on kevyempää kuin toisille. Jääkiekon NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin tulokashyökkääjä Kasper Björkqvistin, 22, hirmuiset voimat hämmästyttävät viikosta toiseen.

Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL jakoi videon, jossa Björkqvist näyttää, kuinka kevyesti 260 kilon raudat liikkuvat. Liikettä tehostaakseen Björkqvist on kietaissut polviensa ympärille kuminauhan ja raudat lekottelevat lantion päällä. Toistoja hän tekee kuusi.NHL jakoi Björkqvistin harjoitteluvideon myös aiemmin kesällä.Paikallismediassa on kerrottu Björkqvistin rikkoneen Penguinsin seuraennätyksiä kuntosalilla – siis myös NHL-pelaajien tuloksia, ei ainoastaan seuran lupausten. Tulokassopimuksen Pittsburghin kanssa solminut pelasi viime kaudella vielä Yhdysvaltain yliopistosarjassa NCAA:ssa ja pyrkii nyt siis murtautumaan Penguinsin NHL-miehistöön.

Pittsburghissa valioyksilöksi kuvailtu Björkqvist suhtautui IS:n haastattelussa saamaansa huomioon sekä ennätyksiin maltilla.

– Tärkeämpää on itse tietää olevansa hyvässä kunnossa ja ehjänä, hän totesi heinäkuussa.– Olen ollut fysiikan kehittämisessä aika lahjakas. Olen aina ollut aika räjähtävä ja nopea, pelannut futista ja kaikkea. Urheilullisesti on sillä lailla ollut helppoa. Lisäksi etenkin kolme viime vuotta olen elänyt aika kurinalaisesti. Hyvä tsägä, että minulla on hyvät geenit tai mitä ikinä.

Björkvistin fysiikkavalmennuksesta on vastannut kesällä Suomessa Yunus Barisik.

Hän kertoi, että voimaharjoittelu Björkqvistin kanssa alkoi neljä vuotta sitten pitkälti perusasioista.

– Menimme tekniikka edellä, että tulevaisuudessa pystyisi nostamaan isoja rautoja puhtaalla tekniikalla.
Björkqvist aloitti esimerkiksi rinnallevedon maltillisesti viidellä 50 kg:n toistolla. Viime kesänä viiden sarjana meni 125 kiloa ja yhden kerran nousi 140 kiloa.

– 140 kg:n rinnalleveto on jääkiekkoilijalle todella kova tulos. Siihen ei moni NHL-pelaaja kykene, Barisik linjasi.

– Viime kesänä maastavetotulos nousi 205 kilogrammasta 240:een. Etukyykky parani 140:stä 165 kiloon. Tämä tapahtui 13 viikon aikana kesäharjoittelussa. Voima tarttuu häneen nopeasti, sanoi Barisik, joka painottaa harjoittelussa määrän sijaan laatua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt