NHL

Kokaiinista kärähtänyt venäläistähti tilittää: ”Olen pettänyt niin monta minulle tärkeää ihmistä”

Julkaistu:

NHL
Washington Capitals julkaisi seuran ja Jevgeni Kuznetsovin lausunnot venäläistähden kokaiinikärystä.
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF määräsi venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsovin perjantaina peräti neljän vuoden pelikieltoon kansainvälisistä otteluista. Washington Capitalsin tähtipelaaja kärysi kokaiinista kevään MM-kisoissa.

Capitals on nyt julkaissut verkkosivuillaan seuran ja Kuznetsovin lausunnot tapauksesta.

– Olemme tietoisia positiivisesta testituloksesta ja Jevgeni Kuznetsoville sen johdosta määrätystä sanktiosta. Olemme pettyneitä tähän kehitykseen ja otamme tapauksen tosissamme, Capitals kirjoitti lausunnossaan.

– Ymmärtääksemme Jevgeni on vapaaehtoisesti etsinyt apua NHL:n ja pelaajayhdistyksen välisessä työehtosopimuksessa säädetyn koulutus- ja terapiaohjelman kautta. Hän on suostunut ohjelmassa mukanaoloon kuuluvaan säännölliseen testausprotokollaan.

– Lisäksi olemme sitoutuneet varmistamaan, että hän saa tarvitsemansa tuen pystyäkseen taistelemaan tämän tilanteen läpi. Olemme yhteydessä NHL:ään, kun he määrittävät tapauksen seuraavat vaiheet. Asian herkän luonteen takia emme kommentoi asiaa enempää tällä erää, seura päätti lausuntonsa.

”Petin luottamuksen”

Kuznetsovin oma lausunto kuului seuraavalla tavalla:

– IIHF ilmoitti minulle hiljattain, että minut asetetaan neljän vuoden kilpailukieltoon kansainvälisistä kilpailuista positiivisen dopingtestin perusteella. Olen päättänyt hyväksyä tämän rangaistuksen.

– Maani edustaminen on aina ollut lähellä sydäntäni, ja olen tehnyt sitä ylpeänä. On todella vaikea hyväksyä, etten saa pukea maajoukkuepaitaa päälleni neljään vuoteen. Olen pettänyt niin monta minulle tärkeää ihmistä, kuten perheeni, joukkuetoverini ja ystäväni.

– Washington Capitalsin organisaatio ja fanit ovat olleet pelkästään mahtavia minulle ja perheelleni siitä hetkestä lähtien, kun astuin jäälle DC:ssä. Tuntuu todella pahalta pettää teidän luottamuksenne. Ymmärrän, että ainoa tapa voittaa teidät takaisin on ottaa vastuu tilanteestani ja teoistani tästä eteenpäin, Kuznetsov päätti.

MM-kisojen jälkeen Kuznetsovista levisi verkossa video, jossa hän oli hotellihuoneessa, jonka pöydällä näkyi valkoista jauhetta sekä rullattu seteli. Kuznetsov kiisti tuolloin, että hänellä olisi mitään tekemistä huumeiden kanssa. Kyseisen videon väitettiin olleen kuvattu Las Vegasissa Capitalsin mestaruusjuhlissa edelliskesänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt