NHL

Venäläistähdelle kova kansainvälinen pelikielto kokaiinikärystä – NHL empii: ”Hän on suostunut tapaamiseen”

Julkaistu:

NHL
IIHF:ltä neljän vuoden pelikiellon saaneen Jevgeni Kuznetsovin tilanne NHL-uran suhteen on vielä auki.
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi perjantaina määränneensä Jevgeni Kuznetsovin neljän vuoden kilpailukieltoon.

Ammatikseeen NHL-joukkue Washington Capitalsissa kiekkoileva Kuznetsov antoi kevään MM-turnauksessa kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen. Kuznetsov kärähti 26. toukokuuta otetussa testissä eli MM-pronssiottelun jälkeen.
Nyt NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi tiedotteessa liigan harkitsevan vielä mahdollisia sanktioita Kuznetsovia kohtaan. Tiedotteessa muistutetaan, että toisin kuin IIHF:llä, NHL:n ja NHLPA:n säännöissä kokaiinia ei pidetä suorituskykyä parantavana aineena.

Sen sijaan Kuznetsovin tilanteessa on kyseessä aineen väärinkäyttötapaus, johon voidaan joissakin tapauksissa soveltaa väliintuloa esimerkiksi pakollisen hoitojakson muodossa.

– Tässä tapauksessa herra Kuznetsov on etsinyt apua vapaaehtoisesti NHL:n ja NHLPA:n tarjoaman koulutus- ja neuvontaohjelman kautta, ja on suostunut ohjelmaan liittyvään säännölliseen testausprotokollaan, Daly kertoo tiedotteessa.

– Herra Kuznetsov on suostunut myös henkilökohtaiseen tapaamiseen komissaari Gary Bettmanin kanssa keskustellakseen tilanteestaan ja käytöksestään ennen uuden kauden harjoitusleirien alkua.

Kuznetsov on pelannut NHL:ssä Washington Capitalsin riveissä vuodesta 2013 lähtien. Hyökkääjä voitti Capitalsin kanssa Stanley Cupin vuonna 2018.

Kokaiinikäryn vaikutukset Kuznetsovin NHL-uraan selviävät vasta myöhemmin, kun tapaaminen Bettmanin kanssa on käyty.

– Jaamme lisäkommentteja tai mahdollisia lisätoimenpiteitä tämän päivän tiedotteeseen liittyen kommissarin ja herra Kuznetsovin tapaamisen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt