NHL

Yksi lause Patrik Laineelta käynnisti kovan spekulaation maalitykin NHL-tulevaisuudesta: ”Aika, raha ja asetelma ovat Jetsiä vastaan”

Julkaistu:

nhl
Tamperelainen maalintekijä odottaa yhä uutta sopimusta ensi kaudeksi.
– Ei sitä koskaan tiedä, missä pelaan ensi kaudella, joten kaikkeen on varauduttava.

Patrik Laine sai näillä sanoilla aikaiseksi pienen myrskyn vaahteranlehden muotoisessa vesilasissa.

Yhä vailla sopimusta ensi kaudeksi oleva jääkiekkoilija kommentoi tilannettaan Sportsnetille. Lisäksi hän ilmoitti, samoin kuin Ilta-Sanomille, että neuvottelut Winnipeg Jetsin kanssa ovat olleet lähes olemattomia.
Kanadassa Laineen puheisiin reagoitiin asiaan kuuluvin menoin.

Sportsnet jatkoi aihetta spekuloimalla, että kyseessä voi olla tamperelaisen varoituslaukaus Jetsin suuntaan neuvottelujen käynnistämiseksi.

Toinen vaihtoehto on Laineen muille seuroille lähettämä signaali siitä, että hän olisi avoin samantyyliselle tarjoukselle, jonka Montreal Canadiens teki Sebastian Aholle.
– Aika, raha ja asetelma ovat kaikki Jetsiä vastaan. Heillä ei ole vain yhtä vaan kaksi rajoitettua vapaata agenttia – Kyle Connor on toinen. Moni maalintekijöitä etsivät seura saattaa harkita offer sheetiä.

Puheet vertailussa

Koska myös Connor on kommentoinut omaa tilannettaan, ryhtyi Sportsnet vertailemaan kaksikon puheita.

Puhuessaan Jetsistä Connor puhuu ”meistä”, Laine itsestään. Myös tämän voi tulkita olevan jonkinlainen signaali.

– Emme tiedä, ovatko muut seurat olleet yhteydessä Laineeseen. Sen tiedämme nyt varmuudella, että Laine on avoin ajatukselle uransa jatkumiselle muualla kuin Winnipegissä ja hänestä kiinnostuneet seurat tietävät asian nyt.


Myös The Hockey News löi lusikkaansa Laine-soppaan. Lehti muistutti, että harvalla seuralla on enää paljoakaan tilaa palkkakaton alla Laineen kiinnittämiseksi kilpailukykyiseen sopimukseen.

Jetsin palkkakatossa on tilaa noin 17 miljoonaa dollaria, joten seura pystyy vastaamaan toisen seuran kovaankin tarjoukseen – siitäkin huolimatta, että seuran olisi pidettävä riveissään myös Connor.

Sportsnetin tiukka tulkinta Jetsin asemasta voi olla kohdallaan, mutta omat paineensa on myös Laineella. Häneen pätee sama takaraja 1. joulukuuta kuin William Nylanderiin viime vuonna.

Nylander allekirjoitti pitkän taistelun jälkeen sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa juuri ennen takarajaa. Muussa tapauksessa hän ei enää olisi ollut pelikelpoinen NHL:ssä viime kaudella.

Jos neuvottelut venyvät edelleen, takaa NHL:n työehtosopimus seuroille merkittävän edun nuoriin pelaajiin nähden.

Seuran riskinä on olla saamatta nuorta lahjakkuutta riveihinsä kokonaiseksi kaudeksi.

Tulokassopimuksensa päättänyt pelaaja joutuu puolestaan valitsemaan, allekirjoittaako hän toivomaansa sopimusta taloudellisesti heikomman kontrahdin vai jättääkö miljoonat dollarit ottamatta kokonaan.

Pienen osan menetetyistä ansiosta voisi teoriassa tienata pelaamalla loppukauden ajan esimerkiksi Sveitsissä.

Marner haluaa jättisopimuksen

Toinen Toronton suurlahjakkuus, Mitch Marner, on jo kääntänyt katseensa Sveitsiin – ainakin neuvottelutaktiikkana.

Marnerin leiri on neuvottelut Zürich Lionsin kanssa siitä, voisiko 26 maalia ja 94 pistettä viime kaudella tehnyt pelaaja harjoitella sveitsiläisseurassa.

Marner haluaa todellisen jättisopimuksen: yli 11 miljoonaa dollaria vuodessa eli noin saman verran kuin seuran toinen nuori tähti Auston Matthews saa.

Marnerin, Laineen ja Connorin neuvotteluasemia parantaisi kilpailukykyinen tarjous. Sellaisia ei vaikuta olevan näköpiirissä.

– Marnerin, kuten Laineenkin tapauksessa, offer sheet on epätodennäköinen. Niin harvalla seuralla on enää edellytyksiä tehdä tarjousta, johon pelaajaoikeudet omistava seura ei voisi vastata, lehti kirjoittaa.

Yksi vaihtoehto sopimussaagojen ratkaisemiseen olisi pelaajakauppa.

Laine teki viime kaudella 30 maalia Jetsin paidasssa. Kolmen ensimmäisen NHL-kautensa aikana hän viimeisteli yhteensä 110 maalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt