NHL

HS: Jesse Puljujärven agentti kiistää väitteet, että Edmonton-pesti kaatui kurjaan kielitaitoon

Julkaistu:

NHL
Nyt puhuu Jesse Puljujärven agentti.
Kesän kuumimpia puheenaiheita jääkiekossa on ollut Jesse Puljujärven seuratilanne.

Uutta työnantajaa etsivä Puljujärvi on edelleen ilman NHL-sopimusta eikä Oilersin GM Ken Holland ole kaupannut suomalaishyökkääjää toiseen seuraan.

Puljujärven, joka varattiin NHL:ään neljäntenä 2016, päätyminen hylkiöksi Edmontonissa on kiinnostanut kiekkomediaa Suomen lisäksi myös rapakon takia.

Edmonton Journal on vihjaillut useasti, että Puljujärven huonosti sujuneeseen Oilers-pestiin vaikutti se, ettei pelaaja hallitse englantia riittävän hyvin.

Viimeksi Journalin toimittaja Kurt Leavins kirjoitti, ettei Puljujärvi, 21, ollut kiinnostunut käymään riittävän ahkerasti seuran tarjoamilla kielitunneilla.
Nyt Puljujärven agentti Markus Lehto on kiistänyt Helsingin Sanomien haastattelussa väitteet, joiden mukaan pelaajan kaikki kolme kautta Oilersissa menivät plörinäksi sen takia, ettei tämä saanut suutaan auki paikallisella kielellä.

– Kun nuori poika meni 18-vuotiaana Edmontoniin, se oli haaste, että olisi pystynyt paremmin sanalliseen viestintään ja ymmärtämään puhetta paremmin. Ymmärtäminen ja puheentuottamiskyky ei ollut ihan sitä, mitä se olisi voinut olla, Lehto sanoi ja jatkoi:

– Toisaalta vuosina kaksi ja kolme ei ollut kielitaidosta kiinni yhtään millään lailla. Kielitaito ei ollut ongelma ja turha nostaa sitä framille mitenkään.

Puljujärvi joutui pelaamaan kaikilla kolmella Oilers-kaudella osan ajasta seuran farmijoukkueessa Bakersfieldissä.

Lehto totesi jutussa, että löytää Puljujärvelle Euroopasta ”tunnissa 30 seuraa”, mutta tähtäimessä on edelleen se, että pelaajan ura jatkuisi Pohjois-Amerikassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt