NHL

Kova kanadalaisväite Jesse Puljujärven kielitaidosta – ”Hän todennäköisesti katuu sitä”

Julkaistu:

NHL
Edmonton Journalin tietojen mukaan Jesse Puljujärvi ”viittasi kinttaalla” Edmonton Oilersin tarjoamalle englannin opetukselle.
Jesse Puljujärven seuraavan kauden osoite on yhä täysin avoinna. Suomalaishyökkääjä ei ole tehnyt jatkosopimusta seuransa Edmonton Oilersin kanssa.

NHL:n varaustilaisuuden aikaan kesäkuussa Puljujärven agentti Markus Lehto pyysi julkisesti Oilersin general manageria Ken Hollandia päästämään suomalaisen uuteen seuraan, mutta mitään konkreettista ei tästä pyynnöstä ole vielä seurannut.

Erikoislaatuisen suorasukainen siirtopyyntö vaikeutti entisestään Puljujärven asemaa Edmontonissa, missä 21-vuotias ei suurista odotuksista huolimatta onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikkaansa kolmen vuoden tulokassopimuksensa aikana.

Edmonton Journalin kiekkotoimittaja Kurt Leavins kritisoi jo aiemmin kesällä Puljujärveä ja hänen leiriään kesän päätöksistä. Nyt Leavins tarttui Edmonton Journalin nettisivuilla Puljujärven englannin kielitaitoon.


AlfaTV:n Lämäri-ohjelman haastattelussa Puljujärvi puhui muun muassa haasteistaan englannin kielen kanssa.

– Kieli on ollut yksi haaste minulle, se ei taitu niin kuin suomi. Kyllä minä olen aina pärjännyt sillä, mutta olisi kiva osata paremmin, Puljujärvi totesi AlfaTV:llä. Kommentit ollaan huomattu myös rapakon takana.

Leavinsin mukaan yleinen tieto on viitannut siihen, että Oilers ei olisi tarjonnut Puljujärvelle mahdollisuutta opiskella englantia. Kanadalaistoimittajan mukaan vastuu kieliopintojen sivuun jäämisestä on pelaajalla itsellään.

– Puljujärvi todennäköisesti katuu sitä, miten hän suhtautui Oilersin järjestämään englannin opetukseen. On raportoitu, että seura jätti kieliopinnot järjestämättä, mutta minulle on kerrottu, että se ei ole laisinkaan totta. Minun on annettu ymmärtää, että Puljujärvi oli tietoinen opinnoista, mutta hän viittasi niille kintaalla, Leavins lataa.

Puljujärvi on pelannut Oilersin paidassa kolmen kauden aikana 139 ottelua vaatimattomilla tehoilla 17+20. NHL:n ja AHL:n väliä sahannut suomalainen pelasi viime kaudella Oilersissa 46 ottelua, joissa syntyi tehot 4+5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt