NHL

Patrik Laine antaa Kaapo Kakolle kullanarvoisen vinkin NHL:ään – Mikko Rantanen odottaa YouTubessa vesi kielellä

Julkaistu:

NHL
Patrik Laineen mielestä Kaapo Kakon ei kannata hermoilla tehopisteistä vielä NHL-uransa ensi metreillä. Tamperelainen kehottaa taalajäille pyrkiviä panostamaan kielitaitoon.
Jo neljänteen NHL-kauteensa valmistautuva Patrik Laine, 21, ohjeistaa Kaapo Kakkoa lähtemään rennoin mielin kohti Pohjois-Amerikkaa.

– Rennosti ja ennakkoluulottomasti. Totta kai tietyissä tilanteissa pitää kunnioittaa kokeneempia, mutta kun kentälle mennään ja kypärä laitetaan päähän, niin silloin ei lähdetä kumartelemaan ketään, Laine sanoo.

Laineen ja Kakon NHL-urien aluissa on paljon samoja piirteitä: molemmat varattiin numerolla kaksi, ja molempien osoite on kaupungeissa, jossa jokaista liikettä ja ratkaisua seurataan herkeämättä suurennuslasin kanssa.

– Kaapon pitää lähteä vain tekemään omaa juttua ja pelaamaan samalla tavalla kuin on viime vuodet pelannutkin. Se riittää.

– Jos pisteitä tulee, niin sitten tulee. Niistä ei kannata ottaa niin paljon stressiä. Kyllä se Kaapo on niin kova pelimies, että niitä tulee varmasti, kun painaa vaan hommia.

Jään ulkopuolella Laine kehottaa Kakkoa, kuten muitakin nuoria NHL-kiekkoilijoita, panostamaan erityisesti englannin kieleen.

– Kyllähän se auttaa paljon jään ulkopuolella, jos osaa hyvin englantia. Jos ei, niin silloin on vaikeaa. Silloin fiilis ei varmasti ole samanlainen, kun ei pysty ihan sillä tavalla hengailemaan joukkuekavereiden kanssa, kun ei saa oikein sanotuksi mitään.

– Englantia kannattaa harjoitella, jos ei ole vielä harjoitellut. Se on aika iso juttu. Joukkueen kanssa hengailu ja muut tällaiset jutut ovat tärkeitä viihtyvyyden kannalta, että on menossa mukana ja tietää vähän mitä tapahtuu.


Laine on tullut kolme kautta kestäneen NHL-uransa aikana tunnetuksi itsevarmasta esiintymisestään median edessä. Tamperelainen on laukonut haastatteluissa milloin minkäkinlaisia kommentteja eikä ole vaikuttanut arastelevan tippaakaan.

Laine kuitenkin myöntää, että kolme vuotta sitten puntti hieman tutisi, kun kakkosvaraus suuntasi isot odotukset niskassaan Winnipegiin.

– Kyllähän se jännitti, kun ensimmäistä kertaa menin sinne. Ensimmäinen kerta änärissä on kuitenkin iso juttu, kun siitä on pikkupojasta asti haaveillut.

– Tuollaisetkin jutut tulee kuitenkin vastaan vain sen kerran. Kaaponkin pitää muistaa nauttia niistä, Laine muistuttaa.

Jo neljä kautta Pohjois-Amerikassa viettänyt Mikko Rantanen ei sen sijaan koe tarpeelliseksi ohjeistaa Kakkoa pelihommien osalta. Turkulainen odottaa kuitenkin kesätreenikaverinsa ulosantia pohjoisamerikkalaismediassa.

– Päivitän YouTubea ja odotan innolla ensimmäistä englanninkielistä haastattelua. Sitä odotan Kaapolta, Rantanen veisteli pilke silmäkulmassa ja kertoi, ettei ole vielä kuullut Kakon puhuvan englantia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt