NHL

Aleksander Barkov näytti muille mallia, nyt Kaapo Kakko kerää hurjaa ylistystä - ”Kaapo on kuin tehty NHL:ään”

Julkaistu:

Jääkiekko
Aleksander Barkov tietää, mikä Kaapo Kakkoa odottaa tänä syksynä.
NHL:n kasvava tähtikoneisto tarvitsee uutta polttoainetta kiihtyvällä tahdilla. Maailman parhaan kiekkoliigan markkinointimylly janoaa uusia ja tuoreita kasvoja vuodesta toiseen. Uudesta ja jännittävästä tulee tuttua ja turvallista entistä nopeammin.

Sama koskee Suomi-kiekkoa. Tämä nähtiin perjantaina Lahdessa, missä järjestettiin kolmannen kerran peräkkäin Alumni All Stars -ottelutapahtuma. Paikan päällä kokoontui jälleen kerran tukku nykyisiä NHL:n suomalaistähtiä sekä entisiä tähtipelaajia.

Ennen kevytmielistä hyväntekeväisyysottelua medialla ja kiekkofaneilla oli mahdollisuus haastatella ja tavata NHL-tähtiä. Kovin kuhina Lahden jäähallin pihalla kävi tuoreimpien nuorten suomalaistähtien ympärillä.

NHL:n kokenutta kalustoa edustava Valtteri Filppula, 35, sai esimerkiksi rupatella kaikessa rauhassa ilman suurta mediajoukkoa, kun samaan aikaan Kaapo Kakko, 18, Miro Heiskanen, 20 ja Patrik Laine, 21, vastailivat lukuisiin kysymyksiin taivaan ja maan väliltä.

Jopa NHL:n viime kauden tehokkain suomalaistähti, Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov, 23, sai seurata härdelliä rauhassa hieman sivusta.


Viime kaudella NHL:n pistepörssissä kymmenenneksi huimilla tehoilla 35+61=96 sijoittunut Barkov tietää hyvin, mikä Suomi-kiekon uusinta kultapoikaa, Kaapo Kakkoa odottaa tänä syksynä. Barkov lähti kuusi vuotta sitten valloittamaan NHL:ää kovin odotuksin niin ikään kakkosvarauksena.

- Ensimmäinen kerta on se helpoin, kun menee sinne, koska silloin ei oikein vielä odota mitään. Sitä vain menee sinne ja nauttii pelaamisesta. Kaapon kohdalla homma ei ainakaan jää mistään pelaamisesta tai osaamisesta kiinni, Barkov sanoi Ilta-Sanomille.

- Kaapo on kuin tehty NHL:ään. Hän pitää kiekkoa hyvin ja luo hyviä maalipaikkoja jatkuvasti. Mitä mää nyt voisin sanoa hänelle… Hän tulee pärjäämään ihan varmasti NHL:ssä. Kaikki asiat on hyvällä mallilla. Ei mun tartte oikeastaan mitään vinkkejä Kaapolle antaa. Menee vain nauttimaan pelaamisesta.


Barkov murtautui Kakon tavoin NHL:ään 18-vuotiaana keltanokkana. Panthersin kesän 2013 kärkivaraus otti heti tulokaskaudella luottoroolin pantterinipusta, mutta Barkov myönsi, että kasvukipuja riitti NHL-uran alkuvaiheessa.

- Mulle oikeastaan toinen NHL-kausi oli vaikein. Koska sen periaatteessa tiesi, mitä on odotettavissa, mutta en ollut vielä tarpeeksi vanha, että olisin pystynyt käsittelemään tilanteen oikein. Ensimmäiset 30 peliä toisella kaudella meni ihan totutteluun. En varmaan silloin ollut edes NHL-tason pelaaja, Barkov muisteli.

Tällä hetkellä Barkov on NHL:n parhaita keskushyökkääjiä. Supertähden status ei ole saanut kuitenkaan nöyrää tamperelaista mukavoitumaan. Barkov korostaa jatkuvan kehityksen merkitystä, kun vuodesta toiseen taalaliigaan nousee uutta, nuorta ja taitavaa biomassaa.

- Peli muuttuu koko ajan. Joka kausi peli on nopeampaa ja taitavampaa. Sarjassa on koko ajan vähemmän isoja ja hitaita pelaajia. Pitää itsekin vain yrittää olla nopeampi kausi kaudelta.

- Kiva on ollut katsoa kuinka hyvin suomalaiset nuoret pärjäävät, kuten Jesperi Kotkaniemi, Miro Heiskanen ja kumppanit. He ovat sarjan parhaimmistoa tässä ihan lähivuosina, NHL:n herrasmiespelaajaksi valittu Barkov povasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt