NHL

NHL-pomo paljasti, ettei Mikko Rantasen jättisopimuksesta ole keskusteltu kuukausiin – sitä seurasi yllättävä lausunto

Julkaistu:

nhl
Mikko Rantanen on yhä ilman jatkosopimusta, eikä neuvotteluja ole juuri edes käyty.
Kaksi huippukautta peräjälkeen NHL:ssä pelannut Mikko Rantanen on yhä vailla jatkosopimusta seuransa Colorado Avalanchen kanssa.

Itse asiassa Rantanen odottanee yhä koko sopimusneuvottelujen alkamista.

Asia käy ilmi amerikkalaislehti Denver Postin artikkelista, jossa seuran toimitusjohtaja Joe Sakic kertoo, ettei yhteyttä osapuolten välillä ole ollut tähän saakka juuri lainkaan. Keskusteluja ei ole käyty juhannuksen jälkeen.

Tämän voisi luulla viittaavan hankaliin neuvotteluihin, mutta Sakic uskoo täysin päinvastaiseen.

Kiekkolegendan puheet viittaavat siihen, että hän uskoo sovun löytyvän pian. Kaksikko keskusteli puhelimitse taannoin.

– Haluamme hänet tänne harjoitusleirille. Kukaan ei kaipaa mitään häiriötekijöitä, joten toivottavasti olemme pian yhteydessä ja saamme hommat pakettiin. Meillä on aika hyvä käsitys siitä, mihin kokoluokkaan sopimuksen pitäisi asettua, ja toivottavasti vuoropuhelu alkaa pian. Tämän ei pitäisi olla kovin hankalaa, Sakic sanoi medialle eilen golftapahtuman yhteydessä.

Avalanchella on palkkakaton alla tilaa noin 16,5 miljoonan dollarin verran uusia sopimuksia varten. 31 maalia ja kaikkiaan 87 pistettä viime kaudella tehnyt Rantanen halunnee leijonanosan tuosta rahasummasta.

Sakic nimittäin paljasti yksityiskohdan keskusteluistaan Rantasen kanssa: sekä seura että suomalaispeluri ovat yhtä mieltä siitä, että nyt ei tehdä ns. siltasopimusta lyhyeksi aikaa vaan solmitaan kerralla pitkä jatko.Jos Twitter-video Sakicin haastattelusta ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Vaikka Rantanen on sopimukseton pelaaja, hän ei voi voi vaihtaa seuraa rajoittamattomasti. Rantanen on rajoitettu vapaa agentti, ja Colorado olisi oikeutettu kovaan korvaukseen, jos suomalainen allekirjoittaisi jonkin toisen seuran tarjouksen.


Toinen vaihtoehto Rantasen kohdalla on, että Colorado ottaa toisen seuran tarjoaman sopimuksen kontolleen itse. Näin kävi aiemmin kesällä Sebastian Ahon tapauksessa. Colorado vastaisi hyvin todennäköisesti toisen seuran tähtiluokkaan nousseelle Rantaselle tarjoamaan sopimukseen, ja siksi kilpailevat seurat eivät edes yritä suomalaisen hankkimista. Tämä on antanut Coloradolle aikaa neuvotella rauhassa.

– Emme halua siltasopimusta. Olen keskustelujemme pohjalta varma, ettei hänkään halua sitä. Soitin hänelle lähinnä kysyäkseni hänen kesästään ja kerroin, mitä haluamme pitkällä aikavälillä. Kyse ei ollut neuvotteluista, siitä pidän huolen (Rantasen agentin) Mike Liutin kanssa. Halusin vain olla yhteydessä, Sakic sanoi.

Seuraava NHL-kausi alkaa 2. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt