NHL

NHL-hyökkääjä Aleksi Saarela tylyttää Carolinaa SK:ssa: ”Kyllähän se turhautti, kun muissa organisaatiossa tuli kutsuja kaikennäköisille unisille”

Julkaistu:

Aleksi Saarela kaupattiin kesällä Chicago Blackhawksiin.
Aleksi Saarela päätti kautensa NHL:n farmisarja AHL:n mestaruuteen Charlotte Checkersin paidassa. Kauteen mahtui myös ensimmäiset piipahdukset NHL-kaukalossa, kun Saarela pelasi Carolina Hurricanesin paidassa yhdessä pudotuspeliottelussa.

Juhannuksena toisen polven hyökkääjä kuitenkin kaupattiin, Carolina Hurricanes myi suomalaisen Chicago Blackhawksiin. Nyt Saarela avautuu Satakunnan Kansan haastattelussa viime vuosistaan Hurricanesissa, eikä teksti mairittele Raleigh’ssa majaansa pitävää seuraa.

– Carolina ei ole mikään johtotähti. Paletti on aika sekaisin. Ei oikein tiedä, kuka johtaa ja kuka tekee mitäkin, Saarela sanoo.

Saarelan mukaan ongelmat kärjistyivät viimeisen vuoden aikana. Seura sai uuden omistajan, kun Tom Dundon osti seuran tammikuussa 2018. Saarelan mukaan seurassa ei tehty päätöksiä tai uskallettu tehdä niitä. Tai sitten päätöksiä tehnyt ei tiennyt mitä tekee.

– Kyllähän se turhautti, kun muissa organisaatiossa tuli NHL-kutsuja kaikennäköisille unisille, jotka eivät ole eläessään tehneet 20 pistettä kaudessa, Saarela jatkaa.

22-vuotias Saarela on aloittanut kiekkouransa kotiseudullaan Laitilan Jyskeessä. SM-liigassa hyökkääjä debytoi kaudella 2012–13 Rauman Lukossa. Yhteensä Saarela on pelannut SM-liigassa Lukossa ja Ässissä 166 ottelua pistein 42+35. Pohjois-Amerikassa Saarela on pelannut yhden NHL:n pudotuspeliottelun lisäksi 147 ottelua AHL:ssä.

AHL:n mestaruuden lisäksi Saarela on voittanut nuorten MM-kultaa tammikuussa 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt