NHL

Rasmus Ristolainen joutui NHL-kolumnistin hampaisiin – ”Ongelma, jota Sabres ei kyennyt ratkaisemaan ajoissa”

Julkaistu:

NHL
NHL-kolumnisti Travis Yostin mukaan Buffalo Sabres on tehnyt virheen luottaessaan Rasmus Ristolaisen kehitykseen.
Kanadalaisen urheilumediajätin TSN:n kolumnisti Travis Yost luki tylyjä madonlukuja Buffalon Sabresin suomalaispuolustajalle Rasmus Ristolaiselle kolumnissaan.

Yostin mukaan Buffalo on tehnyt virheen peluuttaessaan Ristolaista koko liigan mittakaavassa hurjilla peliminuuteilla jo vuosia. Hän pitää Ristolaista ominaisuuksiltaan ennemmin kakkosparin puolustajana kuin joukkueen peliaikakuninkaana.

Kaudesta 2014–15 lähtien vain kahdeksan puolustajaa on saanut NHL:ssä enemmän peliaikaa kuin Ristolainen. Turkulainen on pelannut käytännössä sarjan kirkkaimman puolustajaeliitin minuuttimääriä.

Yates esittää kolumnissaan tilastoja, joiden mukaan Ristolaisen positiivinen vaikutus joukkueensa peliin on ollut merkittävästi muita samankaltaisella peliajalla viilettäviä puolustajia pienempi sekä hyökkäys- että etenkin puolustuspäässä. Johtopäätös on, että Ristolainen ei pelaa peliminuuttiensa arvoisella tasolla.

Kolumnisti pitää suomalaispuolustajaa mallisesimerkkinä siitä, kuinka epäonnistuneet joukkueen sisäiset pelaaja-arvioinnit ja uskottavien puolustajien puute aiheuttavat ongelman. Hänen mukaansa Sabres ei kyennyt ratkaisemaan ongelmaa ajoissa, vaan nyt on jo myöhäistä. Ristolainen on kesällä vihjaillut halukkuudestaan siirtyä pois Buffalosta.

Yates käy läpi myös tilastoja, jotka kertovat Ristolaisen kyvykkyydestä pelin eri osa-alueilla. Ne osoittavat, että suomalainen on erinomainen pelintekijä ylivoimalla. Ongelma on, että Ristolainen ei kykene käyttämään kiekollisia avujaan tasakentällisin, kun aikaa ja tilaa on vähemmän. Hän kuitenkin pelaa 76 prosenttia vaihdoistaan viidellä viittä vastaan.

Toimittaja huomauttaa kirjoituksessaan, että Ristolainen ei ole huono pelaaja. Hänestä olisi kuitenkin enemmän hyötyä pienemmällä peliajalla ja erikoistuneemmassa roolissa. Yates uskoo, että paremmin roolitettuna turkulainen olisi hyvä lisä moneen joukkueeseen NHL:ssä. Hän voisi kukoistaa kakkosparin pakkina, joka saa vastuuta myös ylivoimilla.

Buffalossa rooli on ollut liian iso, koska he eivät ole kyenneet hankkimaan parempiakaan puolustuspään vaihtoehtoja ainakaan ennen ruotsalaisen Rasmus Dahlinin varaamista viime kesänä.

Ristolaisen hyökkäyspään tehot ovat olleet kelpo tasolla läpi hänen NHL-uransa, mutta etenkin plusmiinustilasto on ollut pahasti pakkasella. Viime kaudella tehtaili 43 pistettä, mutta mainittu tehotilasto oli koko sarjan toiseksi huonoin, -41.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt