NHL

Suomen NHL-tähdet keräsivät ison summan hyväntekeväisyyteen – Pekka Rinne: ”Tämä on minulle erittäin iso asia”

Julkaistu:

nhl
Neljännen kerran järjestetty Oulu Allstars Charity Golf keräsi ennätyspotin 75000 euroa.
Virpiniemen golfkenttä suorastaan pursusi kiekkotähtiä, kun aiempina vuosina tapahtumaa isännöineet NHL-tähdet Pekka Rinne ja Jussi Jokinen saivat tuekseen uuden sukupolven kiekkosankareita.

Joukon vetonaulaksi nousi Carolina Hurricanesin huippuhyökkääjä Sebastian Aho, joka isännöi kilpailussa omaa väylää. Tapahtuman isäntäpelaajiin kuuluivat myös Columbuksen puolustaja Markus Nutivaara ja Coloradon hyökkääjä Joonas Donskoi.

Vierailevista tähdistä kentällä nähtiin Ahon tutkapari Teuvo Teräväinen, Nashvillen maalivahti Juuse Saros sekä samassa seurassa pelaava hyökkääjä Miikka Salomäki. Lisäksi mukana oli Leijonien kanssa MM-kultaa Bratislavassa 2011 voittanut, ensi kaudella Oulun Kärppiä edustava Janne Pesonen.

Itse golfkisa käytiin kahden hengen joukkueilla, joita mukaan mahtui 36 pelaajaa.

– Tämä on nyt neljäs kerta. Vuosi vuodelta yritysten ja yhteistyökumppanien kasaan saaminen on käynyt helpommaksi. Ja tulijoita olisi ollut enemmänkin, tapahtuman järjestelyistä vastannut Sakari Soukka sanoi.

– Tämä on merkittävä asia. Me haluamme mennä aivan ruohonjuuritason toimintaan ja käymme itse hankkimassa tavarat, jotka lahjoitetaan. Ne menevät suoraan tarvitseville nuorille, eivätkä mihinkään hallinnon rattaisiin.


Tapahtuma ei jäänyt pelkästään golfkisaksi, vaan Virpiniemessä temmelsi jo aamusta asti satoja lapsia ja nuoria kaikille vapaassa yhteistapaamisessa, jossa jokaisella oli mahdollisuus tavata omat idolinsa.

– Ihmiset nauttii ja kun katsoo noita lapsia, kaikilla on hymy huulilla. Jokaisella on hyvä fiilis ja ihmiset on innoissaan, kun kerätään yhteiseen hyvään rahaa. Siitä saa niin paljon virtaa ja intoa, Sebastian Aho jatkoi.

– Tämä on minulle erittäin iso asia. Olen onnekas, että saan pelata ammatikseni ja meille maksetaan siitä isoja summia. Tässäkin maassa on paljon vähäosaisia ja nuoria, joille se ei ole ollut oma valinta, Pekka Rinne täsmensi.

Ilta jatkui hyväntekeväisyyshuutokaupalla, jossa etukäteen kiinnostavimmiksi tuotteiksi arvioitiin Ahon NHL-tähdistöottelun fanipaita kaikkien Idän joukkueen pelaajien nimikirjoituksilla. Lisäksi huutokaupassa oli mahdollisuus huutaa itselleen Suomen ainoan NBA-pelaajan Lauri Markkasen pelikengät sekä VIP-matka Chicagoon NBA-otteluun, jossa vieraat pääsevät tapaamaan Markkasta.

Tapahtuman tuotto oli yhteensä 75 000 euroa, mikä on tapahtuman ennätys. Summa lahjoitetaan lyhentämättömänä Hope ry:lle. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja sen tarkoitus on edistää lapsille ja perheille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt