NHL

NHL-tähti Pekka Rinteen uralta puuttuu vain yksi asia: ”Se olisi se kruunu”

Julkaistu:

nhl
Nashville Predators jahtaa yhä seurahistorian ensimmäistä NHL-mestaruutta. Tavoite ei jää kiinni ainakaan maalivahti Pekka Rinteestä.
Pekka Rinne, 36, oli lauantaina jo perinteeksi muodostuneen Oulu Allstars Charity Golfin isäntäpelaajia. Neljättä kertaa järjestettävä hyväntekeväisyystapahtuma sai aikoinaan alkunsa Rinteen ja toisen NHL-konkari Jussi Jokisen ajatushautomosta.

– Tämä on minulle erittäin iso asia. Olen onnekas, että saan pelata ammatikseni ja meille maksetaan siitä isoja summia. Tässäkin maassa on paljon vähäosaisia ja nuoria, joille se ei ole ollut oma valinta. Itselleni tämä on tullut Pohjois-Amerikasta ja siellä hyväntekeväisyystoimintaa on tosi paljon, Rinne hymyilee.

Tapahtuma pitää sisällään paitsi 36 joukkueen välisen golfkisan, myös kaikille avoimen lastentapahtuman. Virpiniemen golfkentällä järjestetyssä aamupäivässä vierailikin useita satoja lapsia ja nuoria tapaamassa kiekkotähtiä sekä tutustumassa golfiin lajina.

– Vuosi vuodelta täällä tuntuu olevan enemmän ja enemmän myös lapsia mukana. Tämä lasten tapahtuma oli alun perin ”Jusan”(Jokinen) idea, ja miten paljon tämä on innostanut myös lapsia golfin pariin.

Rinne on torjunut Nashvillen ykkösmaalivahtina jo 11 kauden ajan. Hän on lyönyt kaikki mahdolliset seuraennätykset ja on myös historian eniten voittoja NHL:ssä torjunut suomalaisvahti. Rinne palkittiin NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophyllä kauden 2017-18 päätteeksi. Rinteen aisaparina torjuu Juuse Saros, joka oli myös mukana Virpiniemen golfkisassa.

Rinne sinetöi tulevaisuutensa Nashvillessä viime marraskuussa tekemällä kahden vuoden jatkosopimuksen. Ja kun kausia tulee mittariin, on konkarivahdilla entistä enemmän vain yksi tavoite: himoittu Stanley Cup ja sen voittaminen.

– Pitkä ura on takana ja Stanley Cup olisi oman uran kruunu. Se motivoi ja nälkää on tosi paljon sen suhteen. Tässä vaiheessa uraa joukkueen menestys on tärkein juttu aivan ehdottomasti, Rinne myöntää.

Nashville on NHL:n kestomenestyjä, joka on vuodesta toiseen yksi suurimmista mestarisuosikeista. Yhtä varmaa on myös se, että joka kevät Nashville pääsee himoitusta Lord Stanleyn maljasta pelaamaan.

Lähimmäksi seura pääsi keväällä 2017, jolloin Predators eteni NHL:n finaaleihin saakka. Tuolloin se sai maistaa kuitenkin karvasta pettymystä, kun Pittsburgh Penguins kaatoi joukkueen finaalisarjassa voitoin 4–2.

Alkava kausi on Predatorsin 22. vuosi NHL:ssä. Odotukset ovat jälleen korkealla, sillä seura ei ole onnistunut voittamaan mestaruutta koko historiansa aikana. Kesän aikana Nashvillessä nähtiin kaksi isoa muutosta.

Joukkue kauppasi tähtipuolustaja P.K. Subbanin New Jersey Devilsiin varausvuoroja vastaan ja hankki puolestaan Columbus Blue Jacketsista niin ikään tähtistatuksella kulkevan sentterin Matt Duchenen.

– Olen seurannut siirtomarkkinoita tosi paljon. Meillä on todella hyvä joukkue ja mahdollisuudet mennä pitkälle ensi kaudella. Erot ovat pienet, mutta kaikki on mahdollista, Rinne päätti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt