NHL

Maalivahti Ville Hussolle sopimus NHL:n mestarijoukkueen kanssa

Julkaistu:

NHL
NHL-seura St. Louis Blues solmi vuoden mittaisen sopimuksen suomalaisvahti Ville Husson kanssa.
Jääkiekkomaalivahti Ville Husso jatkaa St. Louis Bluesin organisaatiossa tulevalla kaudella.

Hallitseva Stanley Cup -mestarijoukkue tiedotti solmineensa Husson, 24, kanssa yhden vuoden sopimuksen. Husson sopimus on kaksisuuntainen eli palkka määräytyy sen mukaan, pelaako hän NHL:n vai AHL:n puolella.

Seura oli asettanut Husson sopimusehdot välimieskäsittelyyn, jota ei kuitenkaan ennätetty järjestää ennen kuin osapuolet pääsivät asiasta sopuun.
St. Louis Blues varasi Husson neljännellä kierroksella vuoden 2014 NHL:n varaustilaisuudessa. Helsinkiläinen HIFK:n kasvatti ei ole vielä saanut tililleen ainuttakaan NHL-ottelua. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut AHL:ää Bluesin farmijoukkueessa San Antonio Rampagessa.

St. Louis Blues voitti NHL:n mestaruuden eli Stanley Cupin viime kauden päätteeksi. Husso oli finaalisarjassa Bluesin kolmosvahti ja pääsi nostelemaan Stanley Cupia vaikkei pelannutkaan lainkaan eikä saanut Stanley Cup -mestarin titteliä itselleen.

Tuoreesta sopimuksesta huolimatta Husson mahdollisuudet NHL:n puolella ovat kiven alla, sillä Husson kollega Jordan Binnington kirjoitti NHL-kauden tuhkimotarinan kevättalvella ja nousi farmivahdista Stanley Cup -sankariksi muutaman kuukauden aikana. Hänet palkittiin hiljattain yli neljän miljoonan dollarin vuositulot tuovalla jatkopaperilla.

Lisäksi St. Louisilla on riveissään kokenut Jake Allen, jonka vuosipalkka on samaa luokkaa kuin Binningtonin. Husson uuden sopimuksen arvoa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen palkkansa jäänee NHL:n puolellakin reippaasti alle miljoonaan ja putoaa sopimuksen kaksisuuntaisuuden vuoksi farmissa murto-osaan siitä. Binningtonin ja Allenin sopimukset ovat voimassa vielä kaksi seuraavaa kautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt