NHL

Harvinainen ulostulo – NHL:n venäläinen supertähti Artemi Panarin kritisoi rajusti Vladimir Putinia: ”Ei sananvapautta”

Julkaistu:

nhl
Artemi Panarin kertoi mielipiteensä Vladimir Putinista.
New York Rangersiin Columbus Blue Jacketsista siirtynyt venäläistähti Artemi Panarin on kritisoinut voimakkaasti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

Putinin vastustaminen on hyvin harvinaista venäläisurheilijoilta. Esimerkiksi Venäjän suurin kiekkotähti Aleksandr Ovetshkin on ollut oman Putin Teaminsa keulakuva.

Panarin sen sijaan kertoo sports.ru-sivustolle takkinsa kääntyneen Putinin suhteen. Aiemmin Putinia kehunut Panarin myöntää, ettei silloin seurannut uutisia tai ollut kartalla asioista.

– Ihmiset äänestävät häntä, koska toista varteenotettavaa ehdokasta ei ole, Panarin sanoi, kun sports.ru mainitsi hänelle, että 70 prosenttia venäläisistä äänestää Putinia.

Panarin päivitteli Putinin 20 vuoden valtakautta.

– Se johtuu siitä, että sananvapautta ei ole. Ei ole kanavia, jotka kertoisivat isoäideille totuuden, Panarin sanoi viitaten ilmeisesti mm. valtiollisiin televisiokanaviin.

Laitahyökkääjä sanoi kertovansa vain oman, rehellisen mielipiteensä.

– Ongelmamme on, että häntä pidetään kuin Teräsmiehenä. Hän on kuitenkin ihminen kuten mekin ja teoriassa hänen pitäisi palvella meitä.

Panarin otti myös kantaa ballerina Anastasia Volotshkovan puheisiin. Volotshkova sanoi aiemmin keväällä, että Putin ei ole syypää kansalaisten köyhyyteen – ja että jos ei ole tyytyväinen, voi muuttaa pois Venäjältä.

– Täyttä hölynpölyä. Sitä paitsi kaikki joilla on aivot ovat jo lähteneet.

Panarin, 27, on pelannut NHL:ssä neljä kautta tehden 116+204=320 pistettä 322 ottelussa. Hän teki hiljattain New York Rangersin kanssa vuoteen 2026 ulottuvan sopimuksen, joka takaa hänelle 11,642 miljoonan dollarin vuositulot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt