NHL

Kimmo Timosen entinen joukkuetoveri teki itsemurhan – vaimo kertoi poliisille hyytävän tarinan siitä, miten löysi miehensä kuolleena

Julkaistu:

nhl
Poliisin mukaan entinen Nashville Predatorsin kapteeni Greg Johnson kuoli oman käden kautta.
Amerikkalainen Detroit News kertoi keskiviikkoyönä Suomen aikaa, että entinen ammattilaisjääkiekkoilija Greg Johnsonin teki itsemurhan. Detroit News perustaa tietonsa poliisiraporttiin, jonka se oli saanut käsiinsä.

Johnsonin vaimo Kristin löysi entisen pelaajan 7. heinäkuuta parin yhteisen talon kellarista. Poliisin mukaan Johnsonin vierestä löytyi ase sekä yksi ammus. Virkavallan mukaan kaikki todisteet viittaavat itsemurhaan.

Ex-kiekkoilija ei jättänyt jälkeensä itsemurhaviestiä.

Johnson, 48, pelasi pitkään NHL:ssä. Hän edusti Detroit Red Wingsiä, Pittsburgh Penguinsia, Chicago Blackhawksia ja Nashville Predatorsia vuosina 1993–2006. 785 ottelussa syntyi tehot 145+224.

Työteliästä sentteriä arvostettiin kaukaloissa. Hän liittyi Predatorsiin laajennusdraftissa vuonna 1998. Johnson oli joukkueen 23:s valinta. Kaikkiaan hän vietti seurassa seitsemän kautta, joista neljä viimeistä sen kapteenina. Joukkuekaverina hänellä oli tuona aikana mm. Kimmo Timonen.

– Greg oli todella hieno mies ja hieno kapteeni. Oli kunnia pelata hänen kanssaan, Timonen kertoi Ilta-Sanomille pian Johnsonin kuoleman jälkeen.


– Hän oli iso esimerkki minulle siitä, miten ammattiurheilija elää ja valmistautuu peleihin. Greg oli hyvin rauhallinen kaveri ja näytti kapteenintaitojaan pelaamallaan ja esimerkillään.

Vaimo löysi miehensä kuolleena

Detroit Newsin haltuunsa saamasta poliisiraportista käy todennäköisen kuolinsyyn lisäksi ilmi tapa, jolla Kristin-vaimo löysi miehensä aamukymmeneltä 7. heinäkuuta.

Kristin Johnson kuuli autotallin oven aukeavan, mutta oletti perheen tyttären tulleen kotiin. Hän myös huomasi keittiössä tuoreen pannullisen kahvia, joten hän suuntasi terassille. Vaimo tiesi miehensä nauttivan aamukahvit useimmiten terassilla. Nyt aviomiestä ei löytynyt sieltä.

Tämän jälkeen Kristin huomasi, ettei perheen koiria oltu ruokittu. Kellarin ovikin oli kiinni. Se oli epätavallista, sillä koirat kulkivat tavallisesti portaita edestakaisin. Kellarin valo oli myös päällä.

Lyhyen etsinnän jälkeen Kristin palasi kellarin ovelle, sillä sinne päälle jäänyt valo herätti kummastusta. Hän päätti kurkata kellariin. Siellä hän näki miehensä maassa kuolleena.

Useita aivotärähdyksiä

Johnsonin kuolema herätti jääkiekkopiireissä jälleen keskustelun päähän kohdistuvien iskujen pitkäaikaisista terveysvaikutuksista.

Johnsonin vaimon lisäksi mm. entinen Red Wingsin laitahyökkääjä Darren McCarty otti esiin pelaajan kuoleman jälkeen sen, että Johnson kärsi urallaan monista aivotärähdyksistä.

Johnsonin vaimon mukaan hän ei nähnyt aviomiehensä käytöksessä esimerkiksi krooniseen traumaattiseen enkefalopaitaan eli CTE:hen liitettyjä oireita, masennusta, aggressiivista käyttäytymistä tai kasvavaa impulsiivisuutta. Avio-ongelmiakaan ei ollut.

Vaimo kertoo, ettei havainnut Greg Johnstonissa mitään poikkeavaa ennen tragediaa.