NHL

Kiekkotähti Kimmo Timosen johdolla kerätty rahaa jo 10 vuotta – tänä vuonna lapsille ja nuorille lähes 90 000 euron potti

Julkaistu:

Jääkiekko
NHL-maalivahdit Tuukka Rask ja Pekka Rinne olivat mukana, kun Kimmo Timosen johdolla kerättiin jälleen rahaa hyvään tarkoitukseen.
Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin viime kausi oli ennätyspitkä jääkiekon NHL:ssä. Stanley Cupin viimeinen peli eli seitsemäs finaali St Louisia vastaan pelattiin kesäkuun 12. päivä Bostonissa. Ottelu päättyi Raskin kannalta kirvelevään 1–4 tappioon, joten kaudesta jäi saavuttamatta himoittu palkinto.

Tunteet tappion hetkellä olivat synkät, mutta kuukautta myöhemmin savolaisen golfkentän viheriölle asteli vapautuneen oloinen perheenisä.

– Tappio nollattiin heti pelin jälkeen. Se on vain urheilua, Rask totesi.


Rask oli mukana perinteisessä Kime4Kids -golftapahtumassa, jossa kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Tämä tapahtuma on muodostunut minulle jo perinteeksi. Viime vuosi jäi väliin, mutta muuten olen ollut täällä joka kesä. Tämä on oikeastaan ainoa tapahtuma, johon Suomessa osallistun, Rask kertoi.

Mukana kannustusjoukoissa ainakin golfkierrokselle lähtiessä oli koko perhe.

– Kauden aikana joutuu olemaan niin paljon perheestä erossa, että kesällä otetaan sitä aikaa sitten takaisin. Savonlinnassa kun käydään lomalla sukuloimassa, niin sieltä on sitten helppo poiketa tänne, Rask sanoi.

Pelaajamarkkinoiden kehitystä Amerikan mantereen suunnalla Rask ei ole omien sanojensa mukaan seurannut lainkaan.

– En ole seurannut siirtomarkkinoita ollenkaan. Kausi meni pitkälle, joten seurataan tilannetta sitten, kun mennään elokuussa sinne takaisin, Rask naurahti.

Toinen hyväntekeväisyysturnaukseen osallistunut huippumaalivahti eli Nashville Predatorsin Pekka Rinne sen sijaan tunnusti seuranneensa mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu.

– Totta kai tulee seurattua tosi paljon, mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu. Pelaajien jatkosopimukset, varaustilaisuus ja oman joukkueen tilanne kiinnostavat, Rinne kertoi.


Omista sopimusasioista Rinteen ei ole tarvinnut tänä suvena huolehtia. Viime vuoden lopulla tehty kahden vuoden jatkosopimus takaa konkarivahdille töitä jatkossakin.

– Viime kaudella sain tosiaan vielä jatkosopimuksen, joten niistä asioista ei ole tarvinnut huolta kantaa.

Rinne on hyvin luottavainen tulevan kauden ja joukkueensa kilpailukyvyn suhteen.

– Meillä on viimeiset neljä vuotta ollut joukkueen puolesta kaikki mahdollisuudet menestyä. NHL:ssä tasoerot ovat kuitenkin niin pienet, että kaikki on mahdollista. St Louis oli sarjan hännillä, mutta vei sitten koko potin, Rinne muistutti.

Tämän vuoden Kime4Kids-tapahtuma tuotti hyväntekeväisyyteen ennätyspotin. Entisen NHL-kiekkoilijan Kimmo Timosen isännöimä hyväntekeväisyystapahtuma keräsi lähes 90 000 euroa, tarkasti 88 400 euroa.

Summa jaetaan tasan Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten veri- ja syöpätautien osaston sekä Mäntyrinteen perhetukikeskuksen lasten ja nuorten kesken. Kymmenen vuoden aikana Kuopion seudun lasten ja nuorten hyväksi yhdistys on kerännyt rahaa lähes 600 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt