NHL

Rasmus Ristolaista huhutaan NHL:n huippujoukkueeseen

Julkaistu:

NHL
Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaista koskevat siirtohuhut vellovat NHL:ssä. Arvostettu pohjoisamerikkalainen urheilulehti istuttaa suomalaista Tampa Bayn puolustukseen.
NHL:n huippujoukkue Tampa Bay Lightning raportoidaan kalastavan NHL:n siirtomarkkinoilla, ja kohteena voi olla Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen, 24, kirjoittaa arvostettu pohjoisamerikkalainen urheilulehti The Athletic.

Lehti perustaa väitteensä molempien seurojen pelaajatilanteella. Buffalolla on ylitarjontaa oikealta ampuvista puolustajista, ja Tampan kiinnostuksesta Ristolaiseen on ollut puhetta viime talvesta lähtien. Buffalo on hankkinut kuluvan kevään ja kesän aikana kolme rightin puolustajaa, Brandon Montourin talvella sekä nyt kesällä Colin Millerin ja kultaleijona Henri Jokiharjun, joka siirtyi seuraan Chicagosta.

– Seuralla (Buffalo) on yksinkertaisesti liian monta oikealta laukovaa puolustajaa, eikä riittävästi hyökkääjiä, lehti kirjoittaa.
Tampassa taasen olisi tilaa oikealta laukovalle puolustajalle esimerkiksi Luke Schennin (right), Braydon Coburnin (left) ja Jan Ruttan (right) kaveriksi. Seuran palkanmaksuun käytettävissä olevat varat (5,5 miljoonaa dollaria) voisivat riittää 5,4 miljoonaa dollaria Buffalossa tienaavan Ristolaisen palkkaan, The Athletic pohtii.

Lämpimällä seudulla Floridassa pelaava Tampa Bay kuuluu NHL:n ehdottomiin huippujoukkueisiin, vaikka runkosarjan voittaneen joukkueen kausi päättyi tylppään 0–4-romahdukseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Columbusta vastaan.
The Athleticin haastattelemat asiantuntijat pitävät Ristolaista ristiriitaisena hahmona. Ristolainen on taitava, mutta puolustamisessa ja pelikäsityksessä riittää parantamista.

Ristolainen on pelannut viime vuodet surkeasti kyntäneen Sabresin ykköspuolustajana, vaikka lehden mukaan hän ei ole ykköspuolustajan kalibeeria huolimatta ”kaikista avuistaan” jääkiekkoilijana. Ristolaisen rooli Tampassa voisi olla pienempi kuin Buffalossa, mikä tarkoittaa mahdollista istuttamista toiseen pakkipariin.
– Hän on iso ja vahva ja hänellä on hyvä laukaus. Hän on hyvä luistelija ja taitoa riittää vaikka muille jakaa, sanoo Sabresia tiiviisti seuraava tv-asiantuntija, entinen NHL-maalivahti Martin Biron.

Sitten tulee mutta:

– Väläyksiä näkyy, mutta myös toinen puoli. Kaksinkamppailujen häviämistä ja kuvasta katoamista omalla puolustusalueella.

Tilastot eivät mairittele. 193-senttisen ja 99-kiloisen Ristolaisen tehotilasto kuudelta NHL-kaudelta on rajusti (-143) pakkasella. Lukema on NHL-puolustajien surkein. Toisaalta hän on antanut pelaamassaan 424 pelissä 158 maalisyöttöä ja tehnyt 36 maalia.
Ristolaisen siirtohuhut eivät ole uusi asia. IS:n NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén kirjoitti maaliskuussa, että Ristolaisen siirtyminen Tampaan ennen siirtotakarajaa viime talvena oli lähellä. Jopa Tampan ydinpelaajien korviin oli kantautunut tieto siitä, että seura metsästi hanakasti suomalaisjärkälettä.

Ellei Ristolainen jää Tampan haaviin, The Athletic uumoilee vaihtoehdoksi Winnipeg Jetsiä.

– Heillä on kipeä tarve oikealta laukovalle puolustajalle ja varaa hankkia sellainen, lehti vihjaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt