Ville Touru on Ilta-Sanomien uusi NHL-kirjeenvaihtaja - NHL - Ilta-Sanomat

Ville Touru on Ilta-Sanomien uusi NHL-kirjeenvaihtaja

Viime NHL-kausi päättyi St. Louis Bluesin juhliin. Seuraavasta kaudesta raportoi Ville Touru (vas.).

Julkaistu: 11.7.2019 13:04

Ville Touru raportoi jatkossa Ilta-Sanomiin ja Urheilulehteen maailman parhaasta kiekkosarjasta.

Ilta-Sanomien ja Urheilulehden NHL:ää käsittelevät jutut kirjoittaa syksystä lähtien uusi toimittaja, kun Ville Touru, 24, muuttaa lähiaikoina Montrealiin.

Touru seuraa tehtävässä Sami Hoffrénia, joka on palannut Ilta-Sanomien urheilutoimitukseen. Hoffrén vietti Pohjois-Amerikassa neljä vuotta ja ehti kiertää kiekon perässä koko Pohjois-Amerikan mantereen.

Hoffrénin pääpaikka oli vilkas urheilukaupunki Toronto, mutta Touru aikoo muuttaa vähintään yhtä kiihkeään kiekkokeskukseen Montrealiin.

– Vaihtelu virkistää. Montreal hengittää tunnetusti jääkiekkoa, joten syöksyn innolla kaupungin sykkeeseen. Myös Canadiensin suomalaispelaajat, erityisesti nuori nouseva tähti Jesperi Kotkaniemi, vaikuttivat asuinpaikkavalintaan. Lisäksi muistissa ovat Saku Koivun suuruuden vuodet seurassa.

IS:n ja UL:n lukijoille Touru lupaa ennen kaikkea tarinoita Pohjois-Amerikan jääkiekosta ja sen tekijöistä.

– Aion keskittyä suomalaispelaajien suoritusten lisäksi tarinoihin jäältä ja myös jään ulkopuolelta. Seuraan toki myös lajin taktista kehitystä, mutta NHL:ssä kiinnostavat eniten tekijät, niin tähdet kuin vähän tuntemattomammat yrittäjät niiden kirkkaimpien parrasvalojen ulkopuolelta.

Touru on kotoisin kiekkokulttuuristaan tunnetun Lempäälän Sääksjärveltä. Oma peliura päättyi LeKin A-junioreihin. Touru on työskennellyt IS:n urheilussa syksystä 2016.

Tourun kynänjälki näkyy vahvasti syyskuun loppupuolella ilmestyvässä NHL 2019–2020-erikoislehdessä, joka tulee Urheilulehden tilaajille automaattisesti ja on myös irtonumeromyynnissä.

Sami Hoffrén keskittyy jatkossa raportoimaan tapahtumista kotimaisissa kiekkokaukaloissa. Myös SM-liiga saa tuttuun tapaan oman erikoislehtensä. Se ilmestyy syyskuun alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?