NHL

Kimmo Timonen sai maanantai-iltana puhelun entiseltä joukkuetoveriltaan – ”Hän kertoi todella ikävät uutiset”

Julkaistu:

NHL
Kimmo Timonen yllättyi Greg Johnsonin kuolemasta.
Nashville Predatorsin entinen luottopuolustaja Kimmo Timonen, 44, sai maanantai-iltana puhelun vanhalta joukkuetoveriltaan Scott Hartnellilta.

– Hartnell kertoi todella ikävät uutiset, Timonen kertoi.

Timosen ja Hartnellin pitkäaikainen joukkuetoveri Greg Johnson oli kuollut kotonaan Detroitissa. Kuolinsyy ei ole vielä selvillä.

– Uutinen tuli minulle täytenä yllätyksenä, Timonen kertoi Ilta-Sanomille.
Kanadalainen Johnson oli kuollessaan 48-vuotias. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo Kristin ja kaksi tytärtä Carson sekä Piper.

Timonen ja Johnson pelasivat yhdessä Nashvillessä 1998–2006. Keskushyökkääjä Johnson oli seuran kapteeni ja kun hän siirtyi Detroit Red Wingsiin, Timonen peri C-kirjaimen häneltä.

– Greg oli todella hieno mies ja hieno kapteeni. Oli kunnia pelata hänen kanssaan, Timonen sanoi.

– Hän oli iso esimerkki minulle siitä, miten ammattiurheilija elää ja valmistautuu peleihin. Greg oli hyvin rauhallinen mies ja näytti kapteenintaitojaan pelaamallaan ja esimerkillään.


Johnson teki Nashvillessä 238 tehopistettä (93+145). Hän on seurahistorian kaikkien aikojen 12:nneksi tehokkain pelaaja.

– Greg oli fiksu kiekkoilija ja myös erittäin fiksu kaveri kaukalon ulkopuolella. Hän tietääkseni pyöritti omaa sijoitusfirmaa uransa jälkeen.

– Pelaajana hän oli monipuolinen, eli pystyi pelaamaan monessa roolissa sentterinä. Loppuvuosinaan Nashvillessä hän oli erittäin hyvä alivoimapelaaja ja aloittaja, Timonen sanoi.

Johnsonin ura päättyi yllättäen vuonna 2006, jolloin hänellä todettiin synnynnäinen sydänvika Detroitin lääkärintarkastuksessa. Timonen ja Johnson pitivät yhteyttä myös uran jälkeen, tosin viime vuosina yhteydenpito väheni.

– Kun kaverin kanssa pelaa 7–8 vuotta, niin siinä ehtii jo kunnolla tutustua häneen. Näin häntä vuosien varrella muutaman kerran, mutta viime kerrasta on jo aika todella kauan.

– Vaihdoimme pari vuotta sitten muutamia sähköposteja, kun NHL:n tähdistöottelu oli Nashvillessä ja hänen piti tulla paikalle. Se kuitenkin estyi jostain syystä. Tämä oli viimeinen yhteydenotto.

Mikä on elävin muistosi Johnsonista?

– Niitä on monia, mutta muistan hyvin hänen molemmat tyttärensä. Heidän hiuksensa olivat todella luonnonpunaisia, ja Johnsonille aina vähän pottuiltiin siitä: miksi hän on mennyt värjäämään tyttöjen tukat noin nuorena, Timonen kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt