NHL

NHL:n mestariseuran suomalaisvahdin jatkosopimus välimieskäsittelyyn

Julkaistu:

NHL
NHL-mestari St. Louis Bluesin ja maalivahti Ville Husson jatkosopimuksen ehdot saatetaan määritellä välimieskäsittelyssä.
Ville Husson nimi oli mukana NHL:n pelaajayhdistyksen julkaisemassa aikataulussa, jossa ilmoitettiin 40 pelaajan välimieskäsittelyn ajankohdat.

24-vuotiaan Husson nimen ilmaantuminen listalle kertoo siitä, että välimieskäsittelyä on hakenut nimenomaan hänen seuransa St. Louis. Menettelyä voidaan käyttää määrittämään jatkosopimuksen ehdot sellaisille pelaajille, joiden oikeudet pysyvät vielä vanhalla seuralla edellisen sopimuksen rauetessa.

St. Louisin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, sillä komeettamaisesti huipulle noussut Jordan Binnington hakee myös välimiehen apua uuden sopimuksen tekoon. Syksyllä farmissa Husson tavoin aloittanut Binnington nousi talvella NHL:n puolelle ja johdatti torjunnoillaan Bluesin liigan jumbosijalta mestariksi asti. Hänen odotetaan saavan iso palkankorotus unelmakeväänsä perusteella.

Husson asema seurassa on samasta syystä epävarma. Suomalainen haluaisi mahdollisuutensa St. Louisissa, mutta välissä on vielä kokenut NHL-vahti Jake Allen, jonka yli neljän miljoonan dollarin (3,6 miljoonan euron) sopimuksesta Blues ei pääse helposti eroon. Seuran intresseissä olisikin siis tehdä Husson kanssa sopimus, jolla tämä jatkaisi pienellä palkalla farmiseura San Antonio Rampagessa.

Seuran ei ole pakko suostua välimiehen ehdottamaan sopimukseen, mutta silloin pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti. Myös pelaaja voi kieltäytyä välimiehen tarjouksesta, jossa tapauksessa NHL-uran jatkaminen olisi kuitenkin hankalaa.

Suomalaisista NHL-pelaajista välimieskäsittelyä hakivat itse Montrealin hyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen. Armian sopimus käsitellään 20. heinäkuuta ja Husson 22. heinäkuuta. Lehkonen saa odottaa elokuun 3. päivään saakka.

Neuvotteluja voidaan jatkaa käsittelyyn saakka ja on tavallista, ettei puolueetonta välimiestä lopulta tarvitakaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt