NHL

NHL:n kovanaamalta kova paljastus – kuristi Rasmus Ristolaisen tajuttomaksi, kun sai alasuojat tältä naamalleen: ”Minun kanssani ei pelleillä”

Julkaistu:

NHL
Kovanaama paljasti kuristaneensa Rasmus Ristolaista Buffalon pukukopissa.
NHL:n kovanaamoihin lukeutunut John Scott on kertonut Dropping the Gloves -podcastissaan huiman tarinan painiottelusta, jossa hän kuristi suomalaispakki Rasmus Ristolaisen hetkeksi tajuttomaksi.

Välikohtaus sattui Buffalon pukukopissa, kun Ristolainen pelasi avauskauttaan 2013–14 Sabresissa.

Scott kertoi, että nokkapokkaan päädyttiin, kun hän oli teippaamassa mailaansa huoltotiloissa. Ristolainen yllätti Scottin takaapäin läväyttämällä alasuojat hänen kasvoilleen. Sen jälkeen Scott nappasi Ristolaisesta kiinni ja aloitti painiottelun hänen kanssaan.

– Työnsin hänet mailavaraston puolelle. Siellä otin hänestä takakuristusotteen parhaaseen showpainin tyyliin. Tarkoitus ei ollut satuttaa tai mitään, mutta yhtäkkiä huomasin, kuinka Ristolainen muuttui veltoksi. Tajusin, että käsissäni on tajuntansa menettänyt Buffalon ykköskierroksen varaus – pelaaja, jonka varaan Sabres on laskenut aika paljon.

Yli kaksimetrinen ja melkein 120 kiloa painanut Scott kertoi, että hänelle tuli kiire, kun Ristolainen oli menettänyt tajuntansa.

– Äijä makaa siinä mailavaraston lattialla ja kakoo. Pelästyin kyllä aika lailla. Sen jälkeen siirsin hänet kyljelleen, ettei ”Risto” nielaisisi kieltään. Noin seitsemän sekunnin jälkeen hän avasi silmänsä ja taju palasi. Hän oli selvästi shokissa.

Kiekkotyyliin Scott halusi korostaa tapahtumia opetuksena kaikille tulokkaille NHL:ssä.

– Ehdin jo pelästyä tekoani, mutta samalla se oli hyvä opetus Ristolle: John Scottin kanssa ei kannata pelleillä ja vanhempia pelaajia pitää kunnioittaa.


Kun välikohtaus oli ohi, Scottin mukaan kaksikko palasi pukukoppiin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

– En puhunut tapahtumista kenellekään mitään. Pelkäsin, että välikohtaus voisi johtaa potkuihini joukkueesta tai sakkoihin. En edelleenkään ymmärrä, miksi Ristolainen teki mitä teki. Minä puolestani pahoittelin tekoani hänelle. Ristolainen vakuutti olevansa kunnossa, mutta huomasin, että hän oli shokissa. Sen jälkeen pidimme seuraavat päivät etäisyyttä toisiimme. Ristolaisesta ei ollut harmia minulle episodin jälkeen.
”Murdersaurus”-lempinimellä tunnettu Scott pelasi NHL:ssä kaudet 2008-2016. Hän sai kasaan 286 pelissä vain yksitoista tehopistettä, mutta jäähytilastoissa hän oli esillä huomattavasti ahkerammin 544 minuutilla. Scottin uran huipentuma oli valinta NHL:n tähdistöpeliin 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt